21 Листопада 2019
Новини

Лучанка, щоб утримувати 50 котів, щомісяця витрачає 15 тисяч гривень

Лучанка, щоб утримувати 50 котів, щомісяця витрачає 15 тисяч гривень

Сьогодні Оксана Новицька у відчаї: йде зима, коти потребують калорійнішої їжі, тепла, а окремі з них – лікування і спеціального харчування. Натомість у дівчини – величезні борги і постійний головний біль: чим заплатити за харчування, стерилізацію, лікування тварин?!

– А все розпочалося декілька років тому, – розповідає волинянка. – Ми з мамою живемо в селі (назви села ми не вказуємо, щоб недобросовісні люди не везли туди кошенят і дорослих тварин). Відтак у нас завжди були і коти, і песик на обійсті. А сім років тому нам почали підкидати тварин. Недобросовісні люди, знаючи, що ми любимо котиків і собак, залишали нам малечу, хворих і старих тварин у торбинках, коробках, а то й просто біля двору. Подекуди приносять цілі виводки.

Свого часу пані Оксана закінчила факультет іноземних мов у Києві і декілька років працювала за кордоном. У неї були гарні перспективи там, однак повернулася в Україну. Бо тут – хвора мама, в якої проблеми із серцем. Тож влаштувалася на роботу в Луцьку. А весь вільний час присвячує тваринам.

– Сьогодні у нас майже пів сотні котиків, а ще майже два десятки приходять поїсти, тому на харчі кожного місяця йдуть 15 тисяч гривень, – розповідає господиня.

Також підгодовую безпритульних тварин у Луцьку неподалік роботи. А ще собаки. Тому для песиків даємо каші, супи і купуємо кістки: 1 блок – 170 гривень, для котів раз на день купуємо три літри молока. Один раз на день даємо сухий корм. Вартість мішка корму – 350 гривень, на місяць потрібно шість мішків. Також купуємо морожену салаку – на тиждень 20 кілограмів, свинячу печінку – 20 кілограмів або ж недорогу ковбасу. Коти дуже люблять вологий корм, однак його купую лише для стареньких тварин, яким потрібна м’яка їжа, котру легко пережовувати, та для хворих. Відтак сьогодні у мене великі борги, які потрібно віддавати.

Усіх тварин дівчина відвозить до ветеринарної клініки, де їх стерилізують. За всі ці роки Оксана простерилізувала понад 300 котиків. Вона пробувала прилаштувати тварин, однак натомість їй почали підкидати їх ще більше. От нещодавно знову підкинули малечу.

– А ночі вже холодні, кошенята простуджуються, хворіють, – бідкається дівчина. – Це ще додаткові кошти на лікування. З настанням холодів вони шукають тепла і сплять в будинку, на горищі, в хліві. Тому звертаюся до людей, які хочуть мати красивого вуркітливого друга, – візьміть у мене кошенят або дорослих тварин.

Усіх, хто бажає допомогти Оксані придбати їжу та медикаменти для тварин, просимо перерахувати кошти на картку «ПриватБанку» 5168 7554 3373 6580. Домовитися про те, щоб забрати тварину, можна за телефоном: 066 17 21 992.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, тварини, гроші
В тему