18 Листопада 2019
Новини

У Луцьку не затвердили графіків температурних режимів на 2020 рік (оновлено)

У Луцьку не затвердили графіків температурних режимів на 2020 рік (оновлено)

«Луцьктепло» розраховує температурні графіки щорічно, проте , на 2020 рік їх ще не розробили.

Теплопостачання у місті йде за графіком минулого року, пише ІА ВолиньPost.

Про це стало відомо 18 листопада під час планового засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Повідомили, що прямої вимоги затверджувати температурні графіки органами місцевого самоврядування – немає. Тож наразі усі теплові мережі міста працюють згідно графіків за 2019 рік.

Про ситуацію розповів директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, який зазначає, що експлуатація теплоустановок здійснюють згідно з інструкціями.

«Ніде немає вимоги затверджувати температуру. Необхідність виникла, коли почали перераховувати тарифи. Якщо є котельня і котел з певною потужністю, то графіки на підприємстві розраховані згідно правил користування і ці графіки можуть бути затверджені головним інженером підприємства», – каже директор ДКП «Луцьктепло».

Керівник технічного відділу ДКП «Луцьктепло» Ігор Бабій також повідомив, що теплоподача на будинки міста повинна бути не більше 80 градусів (згідно з попередніми графіками), але в рамках співпраці з ЄБРР температурна подача повинна бути 120-130 градусів.

Оновлено о 18:45

В адміністрації ДКП «Луцьктепло» повідомили: «Згідно правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, п.6.2.1, експлуатація теплофікаційних установок здійснюється за інструкціями з експлуатації, розробленими з урахуванням вимог заводів-виробників і вимог цих Правил, затверджених технічним керівником підприємства. Цим пунктом і керувалися директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський та начальник виробничо-технічного відділу Ігор Бабій, пояснюючи Комісії необов’язковість затвердження температурних графіків теплових мереж органом місцевого самоврядування, оскільки графікі затвердження графіків технічним керівником – головним інженером ДКП «Луцьктепло» Володимиром Біньковським, – є достатнім. Температурні графіки теплових мереж на 2020 рік будуть затверджені до початку цього року.

Температурним графіком на 2019 рік встановлено температурний режим мережевої води 95-70ºС, де 95ºС – температура теплоносія після джерела теплопостачання при температурі зовнішнього середовища -20 ºС, а 70 ºС – температура теплоносія після його повернення від споживачів при тій же температурі зовнішнього повітря.. Експлуатація ж теплофікаційних установок ДКП «Луцьктепло» на температурах 120-130ºС не передбачена. Про що начальник виробничо-технічного відділу знає, і таких помилок не допускає».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцьктепло, теплопостачання
В тему