15 Листопада 2019
Новини

На військових складах знову лунають вибухи: всі подробиці (фото, відео)

На військових складах знову лунають вибухи: всі подробиці (фото, відео)

На складах біля Балаклії на Харківщині відбуваються поодинокі вибухи боєприпасів.

Про це повідомляє Українська правда.

Зокрема директорка департаменту науки і освіти Лариса Карпова на питання, чи відбувається евакуація і чи задіяні в цьому школи, повідомила суспільному: «Ніякої евакуації зараз немає. Ні в яких установах».

За інформацією ексначальника районного ДСНС Сергія Черепахи, відбуваються поодинокі вибухи на території арсеналу, розліт уламків 20-30 метрів, горить трава.

Мер міста Іван Столбовий також підтвердив інформацію: одиничні вибухи сталися на території військового арсеналу. Зараз мер з'ясовує із військовою частиною, що сталося.

Місцеве видання з посиланням на Міноборони повідомляє, що надзвичайна подія у Балаклії сталася при вивезенні снарядів. Один з них вибухнув. Попередньо повідомляється, що один з саперів був поранений.

Рятувальники також підтвердили інформацію, але пообіцяли розповісти подробиці пізніше.

«Нас викликали на суху траву. Там же на території є містечко, яке відноситься до Балаклії. Подробиці будуть пізніше», - розповів прес-секретар ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

Це не перші вибухи на арсеналі у Балаклії. Зокрема, у 2017 і 2018 роках на складі ставалися пожежі, які спричиняли вибухи боєприпасів.

У 2017 році пожежу гасили не менше трьох днів. Тоді частина містян евакуювалася.

У 2017 в Балаклії до дисциплінарної відповідальності через подію притягнули до відповідальності, за словами міністра оборони Степана Полторака, близько 80 осіб: різні міри покарання, починаючи від звільнення і завершуючи зняттям з посади, розжалуванням і пониженням посад.

4 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ щодо покращення стану зберігання ракет, боєприпасів та продуктів їх утилізації на арсеналах, базах та складах Збройних сил.

вибухи

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вибух, Надзвичайні події, Україна, харків
В тему

Останні матеріали