15 Листопада 2019
Новини

В Instagram паніка – зникають лайки

В Instagram паніка – зникають лайки

Раніше Instagram анонсувала впровадження функції відключення лайків в соціальній мережі. У ніч на 15 листопада багато користувачів мережі звернули увагу на те, що вони перестали бачити лайки.

Про те, чому лічильники лайків раптово зникли, пише Сегодня з посиланням на повідомлення Instagram в Twitter.

«Починаючи з сьогодні, ми розширюємо наш тест у всьому світі. Якщо ви берете участь в тестуванні, ви більше не побачите загальна кількість лайків і переглядів на фотографіях і відео, опублікованих в стрічці, якщо тільки вони не належать вам», - йдеться в повідомленні .

Instagram переслідує нову мету – відучити користувачів соціальної мережі не гнатися за лайками, а приділяти більше уваги контенту і його якості. Більш того, бажання виділитися серед учасників соціальної мережі часто призводить до нездорової манії і викликає психологічні проблеми.

Раніше тестовий запуск з відключенням «сердечок» в Instagram відбувся в семи країнах - Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Бразилії, Ірландії, Італії та Японії. Як відзначають в Instagram, результати показали позитивні відгуки незважаючи на те, що молодь відчула стрес. Тому з сьогодні покриття тестової функції розшириться по всьому світу, щоб отримати якомога більше зворотного зв'язку від спільноти.

Користувачів просять приготуватися до того, що після закінчення тестового періоду лічильник лайків і переглядів буде відключений назавжди. Власники аккаунта як і раніше зможуть бачити, хто висловив симпатію їх записи, але для отримання точної кількості їм доведеться перераховувати імена вручну. Передплатники ж побачать тільки кілька імен загальних друзів, лайкнувшіх пост.

Є у обмеження і зворотний ефект. Закриття «сердечок» може сильно вдарити по взаємовідносинах брендів з блогерами. Так як лічильник перестане бути публічним, маркетинговим агентствам доведеться покладатися на дані, надані самими Instagram-блогерами, які не завжди можуть бути правдивими (наприклад, скріншоти можна підробити). У соцмережі додали, що розуміють цінність лічильника лайків для деяких користувачів, тому Instagram працює над новими функціями, які дозволять «продемонструвати цінність» тієї чи іншої облікового запису.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: instagram, Таблоїд, інтернет, блогери, Світ
В тему

Останні матеріали