14 Листопада 2019
Новини

ЄС попередив Україну: будете без грошей, якщо не посадите Коломойського

ЄС попередив Україну: будете без грошей, якщо не посадите Коломойського

В Євросоюзі доводиться чути сумніви у потребі фінансової допомоги України через брак зусиль Києва щодо розслідування виведення коштів з Приватбанку.

Про це директор зовнішньополітичної служби ЄС Люк Девінь, відповідальний за Східне партнерство, заявив на Форумі асоціацій у Києві, повідомляє Європейська правда.

Варто зауважити, що дипломат жодного разу не вжив прізвище «Коломойський», але його претензії стосувалися виведення коштів за часів, коли «Приватбанком» володів олігарх Ігор Коломойський.

Девінь підкреслив, що є одна сфера, де державам Східного партнерства, включаючи Україну, бракує успіху – це верховенство права, при цьому вина за це лежить саме на державах-партнерах, а не на ЄС.

«Не ми маємо переслідувати тих, хто здійснює банківське шахрайство. Де ті, хто вкрав $5,5 млрд з Приватбанку? Чи вони в тюрмі, чи ведеться їх переслідування? Ні. 

Ці невдачі є визначальними для самого ЄС, але також через це страждають ваші люди», - заявив дипломат.

За його словами, відсутність належного розслідування та покарання винних у виведенні коштів з Приватбанку підриває єдність у ЄС щодо допомоги Україні.

«Якщо ми програємо у питанні верховенства права, то ми підіграємо тим, хто каже: нащо і маємо допомагати Україні, якщо вони не переслідують тих, хто вкрав гроші у власній державі? І це справедливе запитання», - підкреслив він.

Як відомо, колишнє керівництво НБУ звинувачувало попередніх акціонерів та керівників Приватбанку, які контролювали установу до націоналізації, у виведенні банку $5,5 мільярдів. Кінцевими власниками банку до кінця 2016 року, як вважається, були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Світ, Україна, Корупція, ігор коломойський, володимир зеленський
В тему