8 Листопада 2019
Новини

Маршрутників поки що не штрафуватимуть за спізнення і відсутність рейсів

Маршрутників поки що не штрафуватимуть за спізнення і відсутність рейсів

8 листопада під час позачергового засідання виконкому підтримали два проєкти рішення, що стосуються впровадження електронних квитків у громадському транспорті.

Один з них – про упорядкування видачі електронних квитків для пільгових категорій громадян у місті Луцьку. Такі видаватимуть на безоплатній основі пільговикам, а також учням закладів загальної середньої освіти, які перебувають на обліку в Реєстрі за місцем проживання в Луцькій міській територіальній громаді, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Члени виконкому внесли зміни до тристоронньої угоди «Про організацію та обслуговування електронних систем у громадському транспорті міста Луцька». Зокрема, на період впровадження у Луцьку системи електронної оплати проїзду на перевізників не будуть накладатися штрафи через відсутність рейсів, недотримання графіків руху. Також впорядкують правила видачі засобів контролю електронних квитків. Наприклад, якщо у перевізника працюють дві особи, що здійснюють контроль, то такому перевізнику дадуть 2 засоби контролю.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що впровадження електронної системи оплати проїзду дасть можливість побачити реальну кількість пасажирів, які користуються громадським транспортом, в тому числі пільговиків. Тому аби ця система запрацювала ефективно, на певний час міська влада піде назустріч перевізникам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, електронний квиток, громадський транспорт
В тему