6 Листопада 2019
Новини

Коли головний біль є провісником смертельної хвороби: пояснення лікаря

Коли головний біль є провісником смертельної хвороби: пояснення лікаря

Головний біль – найпоширеніший симптом на планеті. Навряд чи знайдеться хоч одна людина, у якої ніколи не боліла голова.

Популярний лікар Олександр М’ясников розповів, як боротися зі звичайним головним болем, скільки можна приймати знеболювальних на місяць, і який головний біль свідчить про пухлину мозку, аневризму або інсульт, передає Країна Здоров’я.

Олександр М'ясников стверджує, що мозок сам собі не може біліти - там немає нервових закінчень, але зв'язки, фасції, сухожилля, які знаходиться на зовнішній стороні черепної коробки - можуть викликати біль в разі напруги. Цей вид болю досягає 80-90% всіх випадків. Вони відносно безпечний та усувається регулярними фізичними вправами (знімання напруги), боротьбою зі стресом.

Решта 10-20% головного болю - це небезпечний вид, який може свідчити про такі патологічні процеси, як менінгіт, аневризма, інсульт, пухлини мозку.

Мігрені та кластерні болі можуть свідчити пр наближення інсульту, тому з сильним, нестерпним болем потрібно завжди звертатися до лікаря. Якщо людина рідко страждає від головного болю, але періодично починає відчувати різкий біль, що виникає несподівано, без особливої причини, то це тривожний дзвіночок - необхідно провести діагностику мозку на пухлинні процеси.

Крім того, небезпечні симптоми, які свідчать, що головний біль - це симптом серйозного захворювання: неврологічні симптоми (оніміння, проблеми з мовленням і т.д.) і біль, який посилюється при кашлі.

Також лікар нагадав, що не слід захоплюватися знеболюваьними. Максимальна доза на місяць – 15 таблеток.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Україна, медицина
В тему