4 Листопада 2019
Новини

Через трагедію у Львові заборонили кінні карети

Через трагедію у Львові заборонили кінні карети

вівська влада вирішила призупинити на тиждень дозвіл на курсування кінних карет.

Про це пише УНН.

У Львівській міській раді відбулось позачергове засідання комісії з туристичного навантаження, у зв’язку із інцидентом за участю кінної карети, в результаті якого постраждала 15-річна дівчина.  Місто звертається до правоохоронних органів з проханням розслідувати цю ситуацію. 

«Відтак, було прийнято рішення призупинити на тиждень дозвіл на курсування кінних карет у Львові. Впродовж цього тижня відбудеться виїзд комісії безпосередньо на локацію, аби перевірити умови, у яких утримуються коні. Ми проведемо декілька круглих столів та обговорення на різні тематики.

Нагадаю, що у Львові працюють дві компанії, які надають послуги за дозволом Львівської міської ради. Зокрема, йдеться про підприємство Банас та Літовченко. Вони отримують дозвіл на рік. Обидві ці компанії були присутні на засіданні комісії і повідомлені про її рішення», — зазначив заступник міського голови з питань розвитку та очільник комісії з туристичного навантаження Андрій Москаленко.

Також він додав, що міська рада передала записи із камер відеоспостереження правоохоронним органам.

«Відео з місця подій було передано правоохоронним органам. Так, на відеозаписі можна побачити якої яскравості були спалахи від феєрверків поблизу карет. Саме тому раніше у Львові прийняли рішення про заборону феєрверків та петард на території міста.

Принципово важливо, аби винні були знайдені та притягнуті до відповідальності», — додав Москаленко.

Відомо, що, відповідно до ухвалених норм, здійснювати перевезення у місті можуть лише спеціальна порода коней, які пройшли попередню підготовку.

Нагадаємо, у центрі Львова 3 листопада сполоханий кінь важко травмував 15-річну дівчину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Надзвичайні події, львів, львів
В тему

Останні матеріали