4 Листопада 2019
Новини

На Волині – скандал через ремонт дороги (фото)

На Волині – скандал через ремонт дороги (фото)

На території Любешівської ОТГ – не тільки комунальні, а й дороги загального користування.

На сьогодні у селищній серед пріоритетних питань – проведення дорожніх ремонтних робіт, в тому числі й на дорогах О 030958 /О030957/ – Судче – кордон республіки Білорусь та О 030957 Любешів-Лобна. Обидві дороги є дорогами загального користування обласного значення і, відповідно, фінансуються з державного або обласного бюджету. Зазначені дороги включили в обласні Плани робіт із поточного дрібного ремонту доріг загального користування на 2019 рік, повідомляють у Любешівській ОТГ.

Цього року провели тендер із державних закупівель на виконання ремонтних робіт по зазначених об’єктах: замовник – департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації, переможець – ТзОВ «ПБС» із міста Івано-Франківська. Уклали відповідний договір, який передбачає здійснити ремонт дорожнього одягу та покриття 11 728 м кв. на суму 2 390 379,86 грн.

Оскільки роботи тривалий час не розпочиналися, очільник громади Олег Кух провів робочі зустрічі з представниками відповідних обласних служб. Разом з тим, Любешівська селищна рада, в межах своєї компетенції, направила листи у відповідні інстанції та до депутата Верховної Ради України Ірини Констанкевич із проханням посприяти у вирішенні проблеми, що склалася, адже наближається зимовий період і є значна загроза невиконання ремонтно-дорожніх робіт по селищній раді.

В результаті цих дій ТзОВ «ПБС» уклало договір супідряду на проведення частини робіт із ТзОВ «Унідор Сервіс» (м.Луцьк), розпочалися ремонтні роботи на дорозі 0030957 Любешів-Лобна, які наразі ще не завершені.

Департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації вніс пропозицію для Любешівської селищної ради, аби остання погодила перенесення всіх робіт на один об’єкт – дорогу 0030957 Любешів-Лобна, підтвердивши свою згоду офіційним листом. Свою пропозицію у Департаменті пояснюють тим, що огляд зазначених доріг проводився ще навесні 2019 року, наразі стан дорожнього полотна значно погіршився, а це, в свою чергу, потребує додаткового фінансування.

На таку пропозицію в селищній раді категорично не погоджуються, адже обидва об’єкти, як у напрямку Залізниці, так і до Березної Волі, потребують невідкладного ремонту і є важливими для громади. А тому до департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації направили офіційний лист (22.10.2019 № 2609/04-03/2-19) про необхідність додаткового фінансування та  проведення ремонтних робіт на двох об’єктах. Відповідь очікується.

Окрім того, Любешівська селищна рада до вищезазначеної установи направила лист-вимогу щодо проведення ремонтних робіт по відновленню зруйнованого білощебеневого дорожнього одягу на дорозі між селами Бихів та Залаззя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, дороги
В тему