30 Жовтня 2019
Новини

«Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду» – депутати Луцькради

«Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду» – депутати Луцькради

На сесії Луцької міської ради ухвалили звернення до президента з приводу призначення голови Волинської ОДА.

Сформувавши порядок денний, депутати перейшли до розгляду основних питань. Звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабміну про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації  Юрія Погуляйка ухвалили одним із перших, повідомляє пресслужба Луцької міськради.

За словами секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, питання призначення Урядом на посаду голови Волинської ОДА ексзаступника голови Луганської обласної держаної адміністрації Юрія Погуляйка уже набуло великого резонансу серед жителів Луцька та усієї Волині. Вчора за позачерговому засіданні Волинської обласної ради депутати ухвалили аналогічне звернення, у якому висловили незгоду із цим кадровим призначенням. «Для Волинської області це дуже важливо,адже ми уже бачили, яким чином призначення на посаду голови обласної державної адміністрації представника іншої області відобразилося на суспільно-політичному та економічному становищі області», – сказав він.

Депутати активно долучалися до обговорень проєкту звернення. Так, Ігор Поліщук акцентував на тому, що очільник області, представник президента на Волині повинен орієнтуватися та вміти шукати шляхи подолання основних проблем області, дбати про наповнення обласного бюджету. «Волинь – прикордонна область. Однією із основних проблем сьогодні є відтік робочої сили на заробітки за кордон, гостра нестача кваліфікованого персоналу на підприємствах Волині. Окрім цього, маємо низку екологічних проблем — катастрофічно міліє озеро Світязь, сморід у Луцьку, тваринницькі підприємства у Володимирі Волинському....Ми не маємо часу на те, аби представник іншого регіону займався вивченням цих питань. Їх потрібно вирішувати негайно», – наголосив Ігор Поліщук.

Подаємо текст «Звернення депутатів Луцької міської ради до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича» без змін:

«Шановний пане Президенте!

Ми, депутати Луцької міської ради, звертаємось до Вас із приводу рішення Уряду про погодження на призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Михайловича Погуляйка.

Після президентських та парламентських виборів мешканці Волині сподівались і сподіваються на реальні зміни в країні, перспективи розвитку, конструктивний діалог усіх рівнів влади для вирішення низки нагальних і стратегічних питань.

Однак повідомлення 28 жовтня 2019 року щодо погодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю.

Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням Уряду. Маємо достатньо підстав для застережень щодо призначення на посаду керівника виконавчої влади чиновника, який не є вихідцем з нашого краю і, відповідно, не може знати специфіки місцевої проблематики і якому важко буде знайти спільну мову з господарським та політичним активом, культурними, релігійними та громадськими організаціями.

Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини – стратегічна помилка Уряду. Ми маємо гіркий досвід протистоянь виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з волинянами.

За сьогоднішніх непростих умов, представником Президента на Волині має бути людина, котра є патріотом краю, обізнана з реальними її проблемами та має бачення щодо конкретних шляхів їх вирішення. Це те, чого сьогодні гостро потребує Волинська громада.

Сьогодні відбуваються процеси адміністративної реформи, Волинь має низку соціальних, екологічних, економічних проблем. Область потребує виваженої стратегії розвитку. Щоб вирішити всі ці питання, потрібна конструктивна співпраця виконавчої влади, обласної ради, депутатів Верховної Ради України та громадськості. Ні в нас, ні в держави в цілому сьогодні немає часу на вивчення проблем. Їх потрібно фахово вирішувати.

Між тим, волинський досвід показує, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію, знайомляться з людьми, відвідують підприємства, перезавантажують чиновницькі апарати, зрештою, вирішують власні інтереси у цікавій для себе прикордонній області з багатим природним потенціалом, але не працюють на область та її громаду.

У нашій області є чимало порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї.

Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми усі представляємо, та не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, облдержадміністрація, луцька міська рада
В тему