25 Жовтня 2019
Новини

У США вважають «Азов» терористами

У США вважають «Азов» терористами

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що спроба дискредитації спецпідрозділу Національної гвардії «Азов» є бажанням послабити позицію української держави у світі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Аваков зазначає, що спецпідрозділ «Азов» є законним регулярним підрозділом Національної гвардії України.

«Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання НГУ є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ «Азов» та Національну гвардію України, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України, спровокувати кризу у відношеннях з нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі», - заявив він.

Декілька днів тому конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист до державного секретаря Майка Помпео з вимогою внести полк «Азов» разом з двома праворадикальними організаціями до списку терористичних організацій. Відповідне звернення підтримали ще 39 членів американського Конгресу.

У зверенні конгресмени заявили, що полк «Азов» пов'язаний з терористом, який влаштував стрілянину у новозеландському місті Крайстчерч у березні цього році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, арсен аваков
В тему