24 Жовтня 2019
Новини

У Слузі народу розповіли, як стежать за кожним кроком нардепів

У Слузі народу розповіли, як стежать за кожним кроком нардепів
 
Перший заступник голови фракції Слуга народу Олександр Корнієнко заявив, що у фракції працює «внутрішня служба безпеки», яка відстежує, хто як у комітетах поводиться і як голосує.
 
Про це він сказав в інтерв'ю Українській правді в четвер, 24 жовтня.
 
У відповідь на запитання про те, чи продалися «слуги народу» олігархам, Корнієнко сказав: «Я не думаю, що масово це сталося. Може, хтось десь шукає якісь можливості, але «великий брат» усе бачить. Скажу, що «великий брат» вийшов на рівень комітетів».
 
«Зараз ми аналізуємо, хто як у комітетах поводиться. Є цікаві тенденції, коли депутати ведуть подвійне життя - у залі голосують з фракцією, а на комітетах чомусь голосують не з фракцією. Уже є кілька таких випадків», - додав Корнієнко.
 
Він також сказав, що «служба безпеки» - це, в тому числі, депутати, які більш поінформовані, ніж інші.
 
«Вони, ну, не стежать, але, скажімо так, роблять висновки», - сказав Корнієнко.
 
За його словами, таких депутатів у «службі безпеки» фракції достатньо, але телефонів колег вони не прослуховують.
 
Серед іншого вони придивляються до нардепів, які займають «категорично малоконструктивну позицію в деяких питаннях», зокрема, цікавляться, чи сам нардеп до цього прийшов, або ж були якісь порадники.
 
Корнієнко стверджує, що представники великих промислових груп ходять навколо депутатів ще з 29 серпня, коли Рада тільки запрацювала, але поки не було підтверджень, що їм якось вдалося домовитися з нардепами про співпрацю.
 
Заступник голови фракції Слуга народу розповів, що про пригоди представників олігархів постійно говорить і «служба внутрішньої безпеки», і самі депутати розповідали.
 
Він відмовився назвати олігархів, від яких вже приходили, тільки зазначив, що «олігархи всі відомі, вони в топ-100 входять».
 
Напередодні у фракції Слуга народу розгорівся корупційний скандал. В Офісі президента і керівництві фракції підозрюють 11 депутатів в отриманні хабара по 30 тисяч доларів кожному.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, Корупція, спецслужби
В тему