23 Жовтня 2019
Новини

На Волині спіймали білоруса, який вивозив за кордон бойову авіатехніку

На Волині спіймали білоруса, який вивозив за кордон бойову авіатехніку

На Волині перед судом постане громадянин Білорусі, який намагався незаконно вивезти з України складові частини літаків та гелікоптерів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Воолинської області.

22 травня цьогоріч 38-річний чоловік, під час перетину кордону через пункт пропуску «Пулемець» Волинської митниці ДФС, намагався перемістити з України до Республіки Білорусь без відповідних дозволів та з приховуванням від митного контролю електромеханізми, які використовуються у військовій сфері. Мова йде про складові частини бортових систем літаків та гелікоптерів Іл-76МД, АН-26, АН-30, АН-32, Мі-24, Мі-26.

Про незаконне переміщення таких товарів стало відомо оперативникам органу безпеки та охорони державного кордону, відтак їх було виявлено та вилучено при проходженні митних процедур.

Нині громадянина Білорусі обвинувачують у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу України, й невдовзі він постане перед судом.

Чоловіку загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: контрабанда, Волинь, авіація
В тему

Останні матеріали