23 Жовтня 2019
Новини

На Волині 10-річного хлопчика покусав собака

На Волині 10-річного хлопчика покусав собака

У Любешеві пес покусав дитину.

Сталося це 22 жовтня під час перерви між уроками біля корпусу молодшої школи Любешівського ліцею. 10-річний хлопчик, житель селища, хотів погладити собачку, котра була з нашийником. От тільки чотирилапий на такий прояв ласки накинувся на малого, пише районка Нове життя.

Постраждалого доставили до Любешівської ЦРЛ. Лікар-травматолог Сергій Кулик повідомив: через те, що невідомо, чи пес не є скаженим, дитині показана екстрена антирабічна профілактика. Це значить, що впродовж 28 днів хлопчик прийме 5 уколів. Вакциною забезпечує даний заклад охорони здоров’я.

Це не перший випадок, коли неподалік Любешівського ліцею собака покусав дитину, зазначив Сергій Леонідович. Фактично щороку трапляються такі випадки. Також лікар наголосив: проблема не лише в тому, що тварина може виявитися скаженою, і тому необхідно пройти людині курс лікування, але вже сам факт нападу пса є психологічною травмою.

Жителі райцентру стурбовані проблемою бродячих псів, котрі становлять небезпеку і дітям, і дорослим. Наприклад, Михайло Видерко з Любешова на своїй сторінці у Фесбук написав: «Щоранку можна спостерігати картину, як батьки ведуть (везуть, несуть) дітей до школи, а їх супроводжують домашні улюбленці - собаки. Причому без поводка, без будь яких інших засобів захисту. Дітей залишають, а разом з ними біля школи залишаються чатувати і «охоронці». Під дверями молодшої школи, серед білого дня така собака ПОКУСАЛА ЧЕТВЕРОКЛАСНИКА. Чому така безвідповідальність? Чому з-за таких горе-господарів повинні страдати ні в чому невинні діти і дорослі? Чому ніхто не застосовує проти таких собаководів визначених законом покарань за вигул собаки без захисних, для оточуючих, засобів? Що ще потрібно щоб в нашій громаді сталось, щоб на цю проблему звернули увагу?»

Дійсно, чому господарі відпускають своїх псів без намордників? Чому діти не навчені не підходити до незнайомих псів? Чому досі гуляють бродячі пси вулицями райцентру? Таких «Чому?» набагато більше. Але чи хтось дасть на них відповідь? Як і на те, чи той бродячий пес дійсно нічийний. І якщо так, то чи його вже відловлювала і провела йому щеплення від сказу та стерилізацію відповідна служба.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Собаки, діти
В тему