21 Жовтня 2019
Новини

Коломойський обізвав міністра дебілом

Коломойський обізвав міністра дебілом

Український олігарх Ігор Коломойський не вважає, що скандальна пісня у «Кварталі» про екс-главу НБУ Валерію Гонтареву була цькуванням.

Про це пише Українська правда.

«Гонтарева нехай сидить спокійно в Лондоні і переписує майно на інших, щоб їй чогось ще не спалили. Чому ви не вважаєте, що в цьому номері труять також мене? Вони на всю країну кажуть, що «Валерія думає про Валер'їча», і це значить, що я перший підозрюваний! Чому ви не вважаєте, що це - цькування Коломойського?» - сказав він.

Коломойський сказав, що жарт про «Валер'їча» найбільше йому сподобався.

«Коли у людей є почуття гумору, вони спокійно все сприймають, не звертають уваги і не вважають, що це цькування. Це наше життя! І елементи нашого життя. Або ви будете заперечувати, що у неї згоріла хата? Це просто жарт, пісня, твір у розважальній телепередачі. Сатира та гумор», - сказав він.

«Ви хотіли запитати мене, чи співчуваю я Гонтаревій? Я не співчуваю! Я співчуваю десяткам, а, може, і сотням тисяч людей, вкладникам різних банків, яких вона пограбувала. І які втратили свої гроші через курс гривні, через знищеної банківської системи, які стали жебраками. А цій тварюці я не співчуваю. Вона ніяка не велика реформаторка, а велика руйнівниця. І я впевнений, що прийде час, і суд це встановить. І вона буде сидіти за гратами, не в Англії, так в іншому місці», - додав Коломойський.

На те, що Гонтарева розцінює номер «95 кварталу» як тиск на неї, Коломойський відповів: «Вона розцінює? Ну так нехай до психіатра піде, дебілка. Там в Лондоні до бісу: психоаналітиків, психіатрів. Може, у неї манія переслідування розвинулася, якщо вона вважає, що гумористичні передачі – це її цькування?... Вона себе месією вважає, ви знаєте? А вона психічно неврівноважена і божевільна дура. Я з нею мав досвід спілкування з 2014-го по літо 2016 року. Вона повністю невменяшка. Вона вважає себе месією, яка вважає, що вона врятувала банківську систему України, що вона велика реформаторша тощо. І що Україна - це failed state (недієздатна корумпована держава – ред.)».

Водночас, Коломойський заявив, що міністр розвитку економіку Тимофій Милованов має піти у відставку.

«Я вважаю, що після такої заяви (Милованов заявив, що цей номер може негативно вплинути на інвестиційний клімат в Україні – ред.) міністр економіки повинен негайно написати заяву про відставку, тому що це говорить про його рівень як міністра. Іншого слова як «дебіл» для цього просто не знайдеш. Дуже сумно, що міністр економіки в Україні - дебіл. На інвестиційний клімат впливає номер в розважальній передачі, сатира і гумор?» - сказав він.

«Тоді, я вважаю, що у нас інвестклімату взагалі немає! І значить Україні не потрібно давати нічого ні МВФ, ні іншим. І я більш ніж упевнений, що нам більше нічого і не дадуть, що це все порожні старання. Досить міністру Милованову ходити з простягнутою рукою, всі ці старання, вистачить витрачати казенні гроші, щоб їздити великими делегаціями в США», - додав Коломойський.

Нагадаємо, 20 жовтня у випуску шоу «Вечірній квартал» студії «Квартал 95» комік Євген Кошовий та жіноча частина Національного хору імені Верьовки піснею-пародією «Горіла хата» висміяли підпал будинку Валерії Гонтаревої. Під музику весільної пісні «Горіла сосна, палала» вони співали, зокрема: «Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала… Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича…»

Гонтарева, яка проживає зараз у Великій Британії, назвала виступ «Кварталу» соромом і насміханням з людського горя.

Тоді олігарх Ігор Коломойський похвалив номер студії «Квартал 95» – але запевнив, що немає до нього стосунку.

Організацією виступу хору займався нардеп «Слуги народу» та колишній кварталівець Юрій Корявченков, відомий також як «Юзік».

Міністр культури Володимир Бородянський написав, що йому соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки.

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що жарти «Вечірнього кварталу» проти Валерії Гонтаревої можуть і будуть сприйматися зовнішніми інвесторами як підтвердження зв'язків між олігархами і владою, а це негативно впливає на інвестиційний клімат в Україні.

Нардеп від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко заявила, що депутати проситимуть, щоб хор імені Верьовки не виконував гімн на відкриттях і закриттях сесій Верховної Ради.

Народний депутат, лідер партії «Голос» та соліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вважає негідним номер студії «Квартал 95» щодо підпалу будинку Гонтаревої.

Генеральний директор Національного хору імені Григорія Верьовки Зеновій Корінець заявив, що рішення співати з «Кварталом 95» про підпал будинку Гонтаревої, приймав сам, і що йому за це соромно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор коломойський, квартал 95, київ
В тему