21 Жовтня 2019
Новини

На 11 копійок чи у три рази: як подорожчає газ для українців

На 11 копійок чи у три рази: як подорожчає газ для українців

Через встановлення облгазами нових тарифів за транспортування блакитного палива у листопаді поточного року ціни на газ для українців зростуть.

Тарифи в різних областях подорожчають по-різному, а в деяких регіонах вартість перекачування газу виросте вчетверо, пише Оглядач.

«У Києві зростання буде на 15%, а є міста, де в 3,5 рази. Наприклад, у Гадячі», – розповіла координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.

Для жителів Вінниці ціна підскочить втричі. Журналісти підрахували, що якщо сім'я живе в приватному будинку і за сезон спалює дві тисячі кубів газу, то транзит кожного подорожчає на дві гривні: з 60 копійок до 2,5 грн за куб. За сезон сім'я заплатить на 4 тисячі гривень більше.

На Закарпатті тариф підвищили на гривню. Таким чином за дві тисячі кубів сім'я, як сказано в матеріалі, заплатить на дві тисячі гривень більше.

Найменше подорожчання відчують у Кременчуці. Там тариф підскочив усього на 11 копійок.

За прогнозами заступника начальника Департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Олексія Хабатюка, взимку однозначно ціна буде рухатися вгору через зростання попиту в Євросоюзі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ціна на газ, комунальні послуги
В тему

Останні матеріали