19 Жовтня 2019
Новини

Україна качатиме газ із Греції

Україна качатиме газ із Греції

Україна готується до постачання, модернізуючи газовимірювальну станцію на кордоні з Молдовою. Газовимірювальну станцію Гребеники в Одеській області на кордоні України і Молдови модернізують.

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгаз.

На об'єкті планують вмонтувати нову газову обв'язку для вимірювання газу в реверсному режимі без змін в газовимірювальному обладнанні. Роботи на об'єкті планують завершити до 1 листопада.

«Модифікація об'єкту дозволить підготуватися до проходження зими 2019/2020, зокрема, в разі припинення транзиту газу з РФ - диверсифікувати потоки імпорту газу в Україну», - пояснили в Укртрансгазі.

Зазначені роботи проводяться відповідно до ініціативи CESEC (зустріч операторів ГТС Центральної і Південної Європи ), яка передбачає транспортування газу через Трансбалканського трубопроводи в реверсному напрямку з Греції через Болгарію і Румунію в Україну і Молдову.

Раніше Україна наростила імпорт газу з ЄС на 50%. З початку 2019 року імпорт газу в Україну склав 11,2 млрд кубометрів. Найбільше толива надійшло зі Словаччини - 7 млрд кубів.

Також Україна наростила транзит й імпорт газу. За дев'ять місяців поточного року в українські ПСГ було закачано на третину більше газу, ніж роком раніше. Разом з тим споживання газу користувачами скоротилося.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: імпорт, греція, ціни
В тему