18 Жовтня 2019
Новини

«Ми не маємо ніяких прав перевіряти», – Аласанія про концерти в Росії учасників нацвідбору на Євробачення

«Ми не маємо ніяких прав перевіряти», – Аласанія про концерти в Росії учасників нацвідбору на Євробачення

Учасників національного відбору на Євробачення-2020 від України не будуть перевіряти щодо виступів у країні-агресорі.

Про це в коментарі УНН розповів голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія.

«Ми не маємо ніяких прав перевіряти – ні ми, ані СТБ. З іншого боку, у договорі є їх (учасників – ред.) підпис, на якому вони його ставили, вони поставили цим до відома, що це (здійснювати концертну діяльність на території РФ чи в’їжджати на територію Криму з порушенням законодавства України – ред.) не можна було робити. Коли вони підписують цей договір, вони розуміють ці правила, от і все», – зазначив співрозмовник агентства.

На питання, чи означає це, що НСТУ прийматимуть охочих взяти участь у конкурсі «під чесне слово», він зазначив, що «підпис – це не зовсім чесне слово».

«Це зобов’язання прийняти ті умови, які йому пропонуються до участі у конкурсі», – зауважив Аласанія.

Зазначимо, згідно з новими правилами, учасником національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу Євробачення, а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

«Договір підписується тими, хто потрапляє у фінальну частину (відбору – ред.). До півфіналу всі вони мають бути поставлені до відома. Це буде опубліковано і у нас у Facebook і на сайтах, а вже коли доходить до самого відбору, у півфіналі і фіналі – тоді вже можливими переможцями (а вони всі, хто виходять до півфіналу, можуть стати переможцями) підписується цей договір», – додав він.

Зі слів голови правління НСТУ, якщо учасник відбору підпише договір, а потім з’ясується, що він виступав в РФ чи відвідував Крим з порушенням українського законодавства, юридична відповідальність для нього не передбачена.

«Не перед нами точно. Якщо це з’ясується під час конкурсу, його може бути знято з конкурсу. Якщо вже після – тоді ніяких покарань ми не можемо передбачити. Це буде тільки соціальна реакція», – пояснив Аласанія.

Водночас, з його слів, те, що той чи інший конкурсант порушив умови відбору, можна легко з’ясувати за допомогою відеохостингового сайту YouTube чи інших соцмереж.

«Є багато прихильників конкурсу і мільйон «редакторів», які будуть вишукувати, і інформація так чи інакше спливе. Всі виконавці це знають», – додав співрозмовник агентства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробачення, концерти, росія
В тему

Останні матеріали