16 Жовтня 2019
Новини

Скандал у поліції: з-під варти втік кіт-наркокур’єр (фото)

Скандал у поліції: з-під варти втік кіт-наркокур’єр (фото)

На території російської колонії №6 в місті Тула недавно стався дивний випадок: кіт, якого «звинувачували» у постачанні наркотиків втік з розплідника, в якому його тримали.

За словами адвоката, вихованець був основним доказом слідства, інформують Акценти.

Так, як стверджує слідство, підсудного Едуарда Долгінцева, який відбуває покарання у виправній колонії №6 звинувачують в постачанні наркотиків на територію колонії за допомогою кота. Наскільки відомо, вихованець був народжений там же, і періодично залишав місце ув'язнення через невеликий лаз в огорожі, що дозволило підозрюваному цим скористатися.

За основною версією, Долгінцев вирішив налагодити поставки наркотичних засобів в колонію завдяки своєму напарникові, що знаходиться на волі. У липні 2018 року, подільник надів на кота невеликий нашийник, в якому попередньо було зроблено потайну кишеню. Саме в нього співучасник ховав згорток із забороненими речовинами і відправляв кота назад в колонію.

Однак, правоохоронні органи вчасно втрутилися і затримали ув'язненого, а разом з ним і «речовий доказ» у вигляді домашнього вихованця. До з'ясування обставин, тварина була направлена в розплідник як «сіро-біло-чорний» речовий доказ. Завдяки йому, адвокат захисту Дмитро Сотников, повинен був провести слідчий експеримент: надіти на кота нашийник і покласти в нього вантаж рівний вазі наркотиків. Далі, вихованця повинні були перекинути через огорожу з колючого дроту і простежити, чи дістанеться той до місця призначення.

Сотников недавно заглянув в розплідник, де з'ясувалося, що «речовий доказ» втік ще взимку 2019 року. Тому, Сотник заявив, що без проведення слідчого експерименту, йому буде вкрай складно спростувати звинувачення і виправдати підсудного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: наркотики, росія, поліція, Коти
В тему