15 Жовтня 2019
Новини

«Доки потерпати?»: лучани збирають підписи, щоб закрити завод-«смердючку» «Біо-ПЕК»

«Доки потерпати?»: лучани збирають підписи, щоб закрити завод-«смердючку» «Біо-ПЕК»

Жителі обласного центру Волині вимагають від місцевої влади якнашвидшого закриття підприємства, яке поширює у місті нестерпний сморід, – заводу «Біо-ПЕК», що зливає свої відходи на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу. 

На платформі Єдиної системи місцевих петицій триває збір підписів за групове звернення, що пропонує закрити завод «Біо-ПЕК», який є найбільшим джерелом смороду в Луцьку і вже став серед лучан «притчею во язиціх».

Подаємо повний текст петиції, яку 11 жовтня створила лучанка Юлія Ставінська:

«Вже більше двох років існує проблема смороду в місті Луцьк. Цьогоріч комісія по боротьбі зі смородом при Луцькій міській раді чітко вказала, що причиною неприємного запаху, який поширюється містом, є діяльність заводу «БІО ПЕК». А саме відходи, що були скинуті на поля фільтрації Гнідавського Цукрового заводу. В.о. міського голови Луцька Григорій Пустовіт неодноразово наголошував, і на комісії, і на громадських слуханнях, що причина смороду є саме ТОВ «БІО ПЕК». Тож враховуючи те, що завод не дотримався даної ними обіцянки припинити скидати відходи на поля фільтрації, що спричиняє поширення смороду в Луцьку, ВИМАГАЄМО від влади вжити всіх заходів для припинення його діяльності. Поки працюватиме завод, лучани потерпатимуть від смороду!» – пише авторка колективної вимоги.

Станом на 15 жовтня петицію вже підписали 203 особи із 300 необхідних. До завершення збору підписів залишилося 10 днів. 

Відзначимо, що минулого тижня місто знову накрило огидними міазмами, що ширяться від «Біо-Пеку». Причому характеризуть відтінки цих запахів городяни по-різному, порівнюючи із фекаліями, мертвечиною і збродженими продуктами. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, сморід, петиція, екологія
В тему

Останні матеріали