13 Жовтня 2019
Новини

Microsoft випустила вдосконалену клавіатуру: з’явилися дві нові клавіші

Microsoft випустила вдосконалену клавіатуру: з’явилися  дві нові клавіші

Компанія Microsoft створила нову клавіатуру -  додала нові клавіші до стандартної 101-клавішної клавіатури, щоб розширити її функціонал з сучасними вимогами. Відтак на клавіатурі з’явилися клавіші «смайлик» і «Office».

Про це пише Сегодня.

Нові клавіші замінять невикористаний правий Windows. Першими клавіатурами зі зміненою розкладкою стали моделі з Bluetooth з'єднанням і тонким профілем, ідеально відповідними для мобільних пристроїв і тонких ноутбуків. Також є провідна версія з ергономічною поверхнею.

Кнопка Office запускає додаток Microsoft Office для Windows 10, звідки користувачі можуть отримати доступ до програмного забезпечення компанії. Спеціальні комбінації цієї клавіші виконують роль ярлика для запуску окремих додатків офісного пакету: натискання кнопки Office разом з O, T, W, X, P, D, N, Y і L призведе до запуску Outlook, команд, Word, Excel, Powerpoint тощо.

Ще одна нова кнопка ключ – смайлики ("емодзі"), які стають все більш популярними при спілкуванні в месенджерах. Хоча користувачі не можуть призначати певні емодзі або ярлики для цієї кнопки, вона відкриє список з вибором смайликів в Windows 10.

Клавіатури з'являться в продажу 15 жовтня. Ергономічна версія, яка включає тканинний упор для рук, обійдеться покупцям в 59,99 доларів, а менша клавіатура з Bluetooth 5.0 і вбудованою батареєю- 49,99 доларів.

Невідомо, чи стане подібне нововведення світовим стандартом, щоб інші виробники почали впроваджувати нові клавіші в свої моделі клавіатур.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: microsoft
В тему