11 Жовтня 2019
Новини

Конфлікт у Луцьку: «Був квітник, а стало…» (фото)

Конфлікт у Луцьку: «Був квітник, а стало…» (фото)

У Луцьку на розі вулиць Шпитальної й Баранова небайдужа лучанка з власної ініціативи висадила квітник поблизу трансформаторної підстанції.

Однак невдовзі квітника не стало, повідомляють Волинські новини.

Мирослава Шегедіна – мешканка будинку, що на вулиці Шпитальній. Жінка розповідає, що раніше біля трансформатора був стихійний смітник, росла лобода, а люди викидали туди різний непотріб. Їй набридло щодня дивитися на цей безлад. Тому останні шість років вона облагороджує цю територію: прибирає, саджає квіти та прополює від бур’янів.

«Щоранку тут прибирала, прополювала, а коли було потрібно, то висаджувала квіти. Я робила це безплатно, нічого з цього не отримувала, хотіла лише, щоб наше місто було гарнішим та чистішим», – пояснює лучанка.

3 жовтня, коли жінка повернулася з роботи, то побачила, що на місці квітника вирито котлован, а усі рослини витоптано. Як виявилося, працівники ПрАТ «Волиньобленерго» здійснювали там роботи.

«Знищили сортові іриси, первоцвіти. Було дуже прикро. Серце ледь не розірвалось від болю, – ділиться Мирослава Шегедіна. – Коли зателефонувала на гарячу лінію «Волиньобленерго», мені відповіли, що енергетики жодних робіт не проводили. Тоді звернулася на гарячу лінію Луцької міської ради, де мене скерували у Департамент муніципальної варти. Там мені повідомили, що працівники «Волиньобленерго» справді проводили планові роботи, і мали дозвіл від 24 вересня. Тобто вони знали про це понад тиждень, але так мене і не повідомили. Хоч їм добре відомо, хто прибирає цю територію. Без попереджень та пояснень вони знищили квіти, зневажили чужу працю і залишили після себе безлад».

Тим часом у пресслужбі ПрАТ «Волиньобленерго» повідомили, що на місці, де було облаштовано квітник, прокладена кабельна лінія, від якої заживлено протитуберкульозний диспансер. Цьогоріч у вересні кабельна лінія була пошкоджена, що спричинило відключення медзакладу від електропостачання. Тому Луцька міська філія, відповідно до аварійного ордера від 24 вересня, отриманого в Департаменті муніципальної варти, проводила ремонт кабельної лінії, а для цього слід було викопати траншею.

«Після завершення ремонту траншею засипали, а територію охоронної зони трансформаторної підстанції привели до вимог нормативно-технічної документації», – повідомляють у прес-службі.

Натомість Мирослава Шегедіна дивується, чому нормативні вимоги енергетиків зовсім не збігаються із поняттям порядку. Жінка зізнається: після цього випадку у неї немає жодного бажання прибирати цю територію. «Той благоустрій я підтримувала багато років. Чому ж у нас прийнято все знищувати? Щоб знову було сміттєзвалище, притон для наркоманів, де валяються використані шприци та порожні пляшки», – бідкається лучанка.

Водночас у «Волиньобленерго» застерігають волинян: відповідно до Правил охорони електричних мереж, встановлено охоронну зону за периметром трансформаторної підстанції на відстані три метри від споруди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волиньобленерго, квіти, луцьк
В тему