11 Жовтня 2019
Новини

В Україні хочуть приватизувати державні кіностудії

В Україні хочуть приватизувати державні кіностудії

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали законопроект №0896 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з набуттям чинності законом «Про державну підтримку кінематографії в Україні», яким передбачається створення кінокомісій.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа - переданий на підпис президенту. Документ раніше підписав спікер Верхової ради Дмитро Разумков.

На підпис Зеленському передали закон про приватизацію державних кіностудій
На підпис Зеленському передали закон про приватизацію державних кіностудій

Відповідно до закону, кінокомісії можуть утворюватися в установленому законом порядку з метою надання консультаційної, організаційної та іншої не забороненої законом допомоги українським та/або іноземним суб'єктам кінематографії, популяризації України та її регіонів як привабливих локацій для кінозйомок, залучення українських та іноземних інвесторів для фінансування виробництва, прокату і показу фільмів і ефективного використання потенціалу української сервісної індустрії в області кінематографії.

Також у законі дається визначення державним кіностудіям і визначаються обов'язкові умови приватизації державної кіностудії.

Передбачається, що державна кіностудія не може змінити статус суб'єкта кінематографії у результаті приватизації.

Рада 3 жовтня прийняла в другому читанні законопроект №0896 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з набуттям чинності закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», яким передбачається створення кінокомісії. За документ проголосували 253 нардепа.

Крім того, на підпис президенту Володимиру Зеленському передали законопроект №1058 «Про внесення змін до закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні» про державну субсидію для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створення) фільму в Україні».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кіно, приватизація, закон, володимир зеленський
В тему