10 Жовтня 2019
Новини

Винесли вирок трьом бойовикам так званої «ДНР»

Винесли вирок трьом бойовикам так званої «ДНР»

Служба безпеки України повідомила про засудження до 9 років трьох бойовиків так званої «ДНР».

Трьох бойовиків терористичної організації «ДНР», затриманих СБУ, засудили до 9 років ув’язнення, повідомляє пресслужба СБУ.

Слідчі спецслужби встановили, що троє мешканців Донецької області у 2014 році, щоб підзаробити грошей, добровільно вступили до терористичного угруповання «Казачий союз «Область войска Донского ДНР». Вони займали посади стрільців та розвідника, були озброєні броньованою технікою, гранатометами і мінометами. Бойовики брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

На початку свого «бойового шляху» учасники НЗФ отримували винагороду в розмірі майже десяти тисяч російських рублів, але згодом їм довелося служити безкоштовно. Після того як серед різних груп бойовиків почали виникати конфлікти, їх угруповання були розформовані, а самі захисники «русского мира» втратили інтерес до служби. Згодом вони втекли від своїх ватажків і переховувались у родичів на підконтрольній українській владі території.

У 2018 році співробітники Служби безпеки України затримали бойовиків на території Донеччини. У ході обшуків у квартирах і будинках, де переховувались зловмисники, правоохоронці виявили фотознімки, відеозаписи, військові нагороди та інші докази їх причетності до терористичної діяльності.

Після розгляду зібраних СБУ матеріалів суд визнав затриманих винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній діяльності) Кримінального кодексу України, та засудив до дев’яти років позбавлення волі.

Вирок набув законної сили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, війна на сході україни, кримінал, ато
В тему