8 Жовтня 2019
Новини

Відбувся ювілейний фестиваль «Бурштинова осінь»

Відбувся ювілейний фестиваль «Бурштинова осінь»

В селі Зміїнець відбулося особливе дійство – Х Волинський обласний фестиваль «Заяви про себе та свою професію» в рамках свята «Бурштинова осінь».

Тож приїхало чимало гостей – відомі кухарі України, керівники профільних вузів з різних регіонів України, гості з Луцької міської ради, Волинської облради та ОДА, Луцької РДА. Студенти вузів та учні закладів профтехосвіти, які представили глядачам свої вироби, а також наші краяни, давні шанувальники цього традиційного свята.

Цьогорічний фестиваль є особливим, - наголосив Микола Наход, власник ресторації «Добра хата» на обійсті якої проходило дійство, організатор і натхненник цього свята, член правління Асоціації кулінарів України, голова осередку Волинської області. – Адже це Х фестиваль.

Він відбувається під егідою, з співпрацею та підтримкою Асоціації кулінарів України, Луцької міської ради, Управління освіти, науки та молоді ОДА, Волинської обласної ради, Княгинівської ОТГ. Дуже приємно, що фестиваль кожного року збирає все більше людей. Також серед гостей є знані фахівці зі столиці, Львова, Харкова, Черкас та інших міст які залюбки діляться своїм досвідом із молоддю. Приємно, що все більше молоді цікавляться кулінарним мистецтвом і прагнуть опанувати усі секрети приготування різноманітних смаколиків.

Опісля Микола Іванович відзначив подяками партнерів з якими активно співпрацює всі ці роки.

Я чудово пам’ятаю коли цей фестиваль проводили на проспекті Винниченка в обласному центрі, - поділився спогадами Тарас Семенюк, заступник директора Волинського обласного центру зайнятості. – За ці 10 років ви невтомно підвищуєте престижність робітничих професій. Охоче ділитеся досвідом, набути за багато років невтомної праці, з молоддю. Тому щиро дякую вам, Миколо Івановичу за вашу працю.

Від імені директора ВОЦЗ Романа Романюка він вручив Миколі Находу подяку. Також фахівці Луцького міського центру зайнятості охоче розповідали гостям про послуги, які надає центр зайнятості, про спеціальності, які сьогодні є особливо затребуваними на ринку праці.

Також для гостей фестивалю були організовані цікаві конкурси та майстер-класи. Тож усі бажаючі могли послухати секрети приготування різних смаколиків, поспілкуватися із видатними спеціалістами закладів готельно-ресторанного бізнесу. Представники навчальних закладів проводили виставки-продажі української ляльки-мотанки, вишитого одягу, квіткових композицій, кулінарної продукції. А їхню роботу оцінювали почесні члени Асоціації кулінарів України.

Я залюби відвідую цей фестиваль вже не перший рік, - розповіла Аліна Чуйко, лучанка. – І щиро вдячна організаторам за це чудове дійство. Річ у тім, що я дуже люблю кулінарію і на фестивалі маю змогу побачити, придбати і навчитися готувати різні смаколики. Приміром, в цьому році мені припали до вподоби імбирні пряники у вигляді осінніх листочків. Дівчатка залюбки поділилися рецептом тож найближчим часом приготую цю смакоту своїм рідним. Також сама атмосфера свята надихає.

Загалом участь у дійстві взяло понад 20 професійно-технічних і вищих навчальних закладів. Присутніх розважали творчі колективи. Гості та учасники фестивалю залюбки фотографувалися біля красивої, створеної спеціально до свята, фотозони. А під час урочистого закриття фестивалю було оголошено про його переможців. Перше місце отримали представники Колківського вищого професійного училища.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: фестиваль, українська кухня, кухарі, ресторани
В тему