7 Жовтня 2019
Новини

Кому першому включать тепло в Луцьку

Кому першому включать тепло в Луцьку

Сьогодні, 7 жовтня, у Луцьку стартував опалювальний сезон.

Про це повідомив перший заступник секретаря Луцької міської ради Григорій Недопад на сторінці у Facebook.

«Було прийнято рішення почати подачу теплоносія вже сьогодні лише у лікувальні заклади міста, будинок маляти та пологовий будинок, у відповідь на звернення керівників», - повідомив Недопад.

Щодо опалення житлових кварталів міста, то чиновник наголосив, що це недоцільно через потепління, яке прогнозують синоптики.

«А щодо обігріву житлових кварталів – вмикати опалення перед потеплінням недоцільно. Адже опалення квартир при різкому потеплінні дасть значно гірший ефект для самопочуття людей, ніж пониження температури», - пише чиновник.

Він також наголосив, що опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середньодобова температура опускається нижче 8 градусів протягом трьох діб.

У Луцьку середня добова температура за останніх три доби становить менше шести градусів, однак через потепління, яке прогнозує Укргідрометцентр, опалення поки не вмикатимуть.

За словами виконувача обов’язків керівника ДКП «Луцьктепло» Івана Скорупського, підприємство готове до початку опалювального сезону.

«У дев’яти котельнях підготовчі роботи перебувають на стадії завершення. А отже теплом Луцьк буде забезпечено одразу після відповідного розпорядження», - йдеться у повідомленні.

Недопад також зазначив, що лучани не одностайні в тому, чи варто розпочинати опалювальний сезон. Одні хочуть, щоб тепло увімкнули вже, а інші мешканці міста, зацікавлені в економії на опаленні, звертаються із проханнями не поспішати з початком опалювального сезону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: опалення, луцьк, дитсадок, школа
В тему