4 Жовтня 2019
Новини

Поліцейську, яка помилково вбила свого сусіда, посадили на 10 років

Поліцейську, яка помилково вбила свого сусіда, посадили на 10 років

Поліцейську, яка помилково застрелила свого сусіда, американський суд засудив до 10 років в'язниці. У момент вбивства американець Ботем Джин просто сидів на дивані і їв морозиво. Попри весь жах такої трагедії, родичі жертви пробачили вбивцю.

Про це повідомляє BBC.

Працівниця поліції США Ембер Гайгер, яка на момент вбивства встигла пропрацювати в відомстві чотири роки, вбила свого сусіда по квартирі Ботема Джина.

За словами поліцейської, вона в темряві переплутала квартири, і вирішила, що це її квартира, в яку проник грабіжник. Представник підрозділу рейнджерів, який займався розслідуванням справи, підтвердив, що через архітектурні особливості будинку його мешканці часто плутали квартири.

Однак, представник прокурора заявив, що це не могло бути помилкою.

Вбивство викликало протести в суспільстві, які особливо загострилися тоді, коли Гайгер збиралися висунути звинувачення за статтею «ненавмисне вбивство», за яке менш суворо карають. В результаті судових слухань, які тривали сім днів, поліцейська визнала, що вбила «невинну людину» і отримала 10 років в'язниці, хоча їй загрожував термін до 99 років.

На останньому засіданні брат і батько загиблого заявили, що прощають Гайгер.

«Я не хотів би відправляти тебе до в'язниці, я люблю тебе як людину і не хочу, щоб тобі було погано», - сказав брат Ботема.

Після цього вони обнялися з Ембер і довго не відпускали один одного.

Відео із цим епізодом стало вірусним у соцмережах і виклкало бурхливі дискусії щодо того, чи варто було обійматися з вбивцею. Вирок був винесений після того, як присяжні обговорювали його упродовж години. Ембер Гайгер загрожувало до 99 років тюрми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, сша, поліція
В тему