3 Жовтня 2019
Новини

Лише за 1 гривню: уряд запустив програму зниження корупції на митниці

Лише за 1 гривню: уряд запустив програму зниження корупції на митниці
Українська Політична Арена

У Кабінеті міністрів України заявили про запуск системи, яка дозволить знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 гривню.

Про це заявив міністр Кабміну Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

«Ми запускаємо систему, яка дозволить трохи знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Вчора ми проголосували його на Кабміні, і розраховуємо запустити протягом тижня», - написав Дубілет.

Як повідомляється, Кабмін створив єдиний бізнес-процес на базі iGov / iDoc. Силовики зможуть подавати т. з. орієнтування, які зобов'язують оглядати вантажі підозрілих компаній, тільки в електронній формі, за погодженням людей в центральному офісі. І митниця такі запити буде приймати тільки з цього процесу (в електронній формі).

У Кабміні розраховують, що це дозволить знизити корупцію. Дубілет додав, що iGov — це волонтерський проект. Держава взяла за 1 грн собі на баланс iDoc (документообіг, створений на базі iGov) і може запускати подібні проекти за пару тижнів і безкоштовно.

Раніше, на той час, заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук заявляв, що повне перезавантаження складу митниці та ліквідація корупції вирішить проблему з контрабандою. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: митниця, Корупція, кабінет міністрів, україна, кабінет міністрів
В тему