2 Жовтня 2019
Новини

Україні - зруйнований Донбас, а Путіну - премію Миру: перспективи країни після підписання формули

Україні - зруйнований Донбас, а Путіну - премію Миру: перспективи країни після підписання формули

Формула Штайнмайєра, про погодження якої на брифінгу 1 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський, може привести до того, що в найближчій перспективі Україна покладе на себе відповідальність за відновлення зруйнованого Донбасу. При цьому Росія, яка п'ять років вивозила заводи і підприємства з цієї території, залишиться в стороні.

Про це в своїй статті попереджає головний редактор сайту Fakty.ua Ярослав Жаренов.

За його прогнозами, в більш тривалій перспективі «самостійний» регіон Донбас (особливий порядок місцевого самоврядування на території Донбасу тепер буде закріплений на постійній основі) зможе блокувати будь-який рух України у бік цивілізації, ЄС і НАТО.

Тим самим Європа офіційно «вмиє руки», а Париж і Берлін з величезним задоволенням визнають світ на сході нашої країни, повернувшись до «just business» з Росією.

Більш того, за іронією долі Ангела Меркель і Еммануель Макрон, очевидно під ручку з Володимиром Путіним і можливо, Володимиром Зеленським, стануть головними кандидатами на Нобелівську премію миру.

Відзначимо, що так звана «формула Штайнмайера» не була ніде оприлюднена, тому Жаренов робить свої висновки на основі тих уривків, які просочувалися в пресу і були озвучені різними сторонами.

Нагадаємо, що за словами президента Зеленського, узгодження формули Києвом було останньою перешкодою для організації зустрічі «Нормандської четвірки».

Раніше політолог Анатолій Октисюк заявив, що згода України на врегулювання конфлікту на Донбасі по «формулі Штайнмайера» є першим серйозним провалом нової влади. Цей сценарій, на його думку, в кінцевому підсумку може призвести до розпаду країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, володимир путін, володимир зеленський, донбас, премія
В тему

Останні матеріали