30 Вересня 2019
Новини

«Підпали друга»: в Україну повертається нова небезпечна гра для дітей

«Підпали друга»: в Україну повертається нова небезпечна гра для дітей

У Черкаській області 11-річна дівчинка потрапила до лікарні з опіками через нову небезпечну гру «Підпали друга».

Про це повідомив речник управління Державної служби України з НС у Черкаській області Костянтин Проценко у Facebook.

Так, зі слів прессекретаря, експерти зафіксували нову хвилю пропаганди насильства в інтернеті, де знову створюються групи з депресивним контентом.

«28 вересня до опікового відділення 1-ої міської лікарні з важкими опіками верхньої частини тулуба, було госпіталізовано 11-річну дівчинку. Як стало відомо, опіки вона отримала, коли її власноруч підпалив її 10-річний брат. За попередніми даними, діти грали у гру «Підпали друга». Такий смертельно небезпечний флешмоб має назву #Firechallenge, та стає все більше популярним серед підлітків. Діти підпалюють себе або своїх товаришів», - написав Проценко.

За його словами, свідком події став випадковий перехожий. Йому вдалося вчасно ліквідувати полум’я, яке охопило одяг та тіло дівчинки.

«Ми всі в небезпеці через такі флешмоби. Єдине у чому можна бути впевненим, це у їхній циклічності. Ми пережили "МОМО", "синій кит", ми обов‘язково подолаємо і це», - переконаний Костянтин Проценко.

Такий смертельно небезпечний флешмоб має назву #Firechallenge, та стає все більше популярним серед підлітків. Діти підпалюють себе або своїх товаришів.

На думку фахівця ДСНС, єдине, що вплине на дітей, це пряме включення з опікового центру де вони побачать відео страждань тих, хто взяв участь у цих іграх. - Тільки таким чином, діти усвідомлять реальні небезпеки та наслідки, тільки таке інформування може підвести їх до болючого але необхідного усвідомлення загроз.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему