24 Вересня 2019
Новини

Депутатка «Слуги народу» про геополітичний вектор: «Нам не варто йти в НАТО»

Депутатка «Слуги народу» про геополітичний вектор: «Нам не варто йти в НАТО»

Політикиня навела приклад Фінляндії, яка не ризикує викликати невдоволення Кремля. 

Депутат фракції «Слуга народу», голова підкомітету Ради з держбезпеки і представник Кабміну в парламенті Ірина Верещук заявила, що Україні не варто ставати членом НАТО в нинішній геополітичній ситуації. Про це пише «Інформатор» із посиланням на інтерв’ю парламент арки каналу «112 Україна».

Вона вважає, що для Альянсу першочерговим зараз є членство Грузії. А Україна ж поки стукає в зачинені двері.

«Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають. Нам треба рухатися, ставати міцнішими, більш злагоджено. У нас є програми співпраці, все», – розповіла Верещук.

За її словами, процес інтеграції в НАТО ділиться на політичну частину і компоненту безпеки. Саме політична і стоїть на шляху вступу України до Альянсу, вважає Верещук.

«Я далека від думки, що РФ хоча б колись нам «дозволить», якщо таке слово можна застосувати до суверенної незалежної держави, вступити в НАТО. Повинна змінитися парадигма. Повинно змінитися, напевно, саме НАТО, щоб дозволити вступити Україні, незважаючи на думку Росії», – пояснила Верещук.

Вона вважає, що вступ України в НАТО може стати причиною нового конфлікту з РФ, а тому Києву краще наслідувати приклад Фінляндії.

«Я завжди була прихильником Фінляндії, які пояснюють, чому вони не вступають у НАТО. Вони можуть собі це дозволити інституційно, у них є прекрасні програми, які діють з НАТО. Вони, напевно, глибше інтегровані в НАТО, ніж деякі країни НАТО, наприклад Угорщина або Австрія. Але вони кажуть: ми навіть до Конституції це не будемо записувати, нам не потрібні проблеми з Росією», – пояснила вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, слуга народу, нато, росія
В тему