21 Вересня 2019
Новини

У вас грип: що можна їсти, а що – ні

У вас грип: що можна їсти, а що – ні

Вчені з Університету штату Огайо (США) розповіли, що не варто їсти і пити при симптомах грипу.

За словами фахівців, краще уникати жирних і смажених харчових виробів. Грип часто ускладнює споживання їжі, так як симптоми захворювання можуть викликати нудоту або інший дискомфорт, інформує Лента.Новости.

Насичені поживними речовинами продукти корисні незалежно від того, яка хвороба, але є їжа, яка погіршує стан справ. Зокрема, слід уникати харчових виробів з високим вмістом насичених жирів (жирні, смажені).

Так як недуга викликає розлад шлунка, тому рекомендується дотримуватися меню, заснованого на простих/рафінованих вуглеводах, таких як солоні крекери, тости і кренделі. Що стосується високого вмісту клітковини, то краще на час обмежити її.

Кофеїн і алкоголь здатні погіршити симптоми, особливо пов'язані зі шлунком, тому рекомендується пити воду та інші прозорі рідини протягом дня.

Всупереч поширеній думці, фруктові напої з високим вмістом вітаміну С - не найкраще рішення. Це пояснюється тим, що вони занадто поживно щільні. Це в свою чергу може привести до запальних процесів.

Бульйони є хорошим вибором, так як замінюють будь-які рідини і натрій, яких недостатньо в організмі під час грипу. З аналогічним завданням справляються напої з електролітами, які дозволяють підтримати гідратацію краще, ніж вода.

Щодо частоти прийому їжі при грипі, то краще їсти часто і невеликими порціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вправа, яка змінить ваше тіло до непізнаваності

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, грип, здоров'я
В тему

Останні матеріали