20 Вересня 2019
Новини

Вправа, яка змінить ваше тіло до непізнаваності

Вправа, яка змінить ваше тіло до непізнаваності

Підтягнути тіло за 5 хвилин в день стало можливим. Один нюанс: займатися потрібно щодня. Розберемося, який результат нас чекає, скажімо, через місяць, якщо робити планку кожен день.

Але переконайтеся, що у вас немає протипоказань для виконання вправи, інформує Elle.

Сідниці і «кубики»

Група м'язів, звана м'язами кора, за рахунок навантаження, одержуваної в планці, стає сильнішою, що дає формування правильної постави та гарного профілю. Регулярне стояння в планці дозволить підтягти і зміцнити сідниці, а також прямі, косі і поперечні м'язи преса. Неймовірно, що всього одна вправа, в якому навіть не потрібно рухатися, задіє таку кількість м'язів.

Баланс

Як довго ви можете утримувати рівновагу, стоячи на одній нозі в позі ластівки? За цей баланс відповідають акурат черевні м'язи, які ми напружуємо в планці. Привівши їх в тонус, вам буде значно легше займатися будь-яким видом фітнесу.

Метаболізм

До уваги тих, хто бажає скинути вагу: стоячи в планці регулярно, ви будете спалювати більше калорій, ніж виконуючи стандартні вправи для преса. Присвячуючи навіть 10 хвилин в день подібному навантаженні, ви розганяєте обмін речовин так, що навіть вночі організм продовжить спалювати калорії, а тіло, відповідно, худнути.

Гарні плечі і шия

Зміцнення черевної групи м'язів впливає на стан шиї, плечового пояса, спини та попереку, розправляючи їх і підтримуючи в правильному положенні. Варто тільки почати робити планку, як оточуючі помітять у вас поліпшення постави.

Зникнуть болі у спині

Від неправильного сидіння і нерівномірного розподілу ваги, який ми піднімаємо, страждає перш за все наша спина. Це тягне за собою масу дискомфортних станів, впоратися з якими можна лише в кабінеті мануального терапевта. Щоденне виконання планки без перевантаження спини і стегон зміцнює м'язи не тільки верхній, а й нижній частині тулуба, що зводить нанівець ризик появи болів в спині.

Тіло стане гнучким

Неймовірно, але факт: не здійснюючи ні нахилів, ні скручувань, стоячи в планці, ми розтягуємо зв'язки і м'язи, починаючи від плечей і закінчуючи пальцями ніг. Для цього базову планку можна урізноманітнити наступними варіантами: виконуючи бічну планку, стоячи на одній руці, планку з піднятою ногою, а також планку на ліктях, замість упору на прямі руки. Всі ці позиції можна чергувати за один 5-хвилинний підхід (для початку на добу цього буде вже достатньо). Таким чином, відпрацьовані основні м'язи, збільшиться гнучкість всього тіла і з'явиться легкість в рухах в повсякденному житті.

І настрій поліпшився

Зміцнення м'язового корсету в області талії впливає не тільки на візуальне стан, але і на емоційний. Сильні черевні м'язи - запорука нормального внутрішньочеревного тиску і, як наслідок, правильного відтоку венозної крові від органів, що дає прилив енергії. При сидячій роботі тіло затікає і фізична напруженість відбивається на нервах. Через тиждень виконання планки нервозність, дратівливість і апатія вже не матимуть до вас відносини.

Наостанок: озбройтеся таймером, підберіть приємну музику і не забувайте правильно дихати в такт - укупі з потужною мотивацією ефект від планки не змусить себе довго чекати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі діти масово потруїлися в шкільній їдальні – півсотні потерпілих

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, здоровий спосіб життя, цікаво знати
В тему