18 Вересня 2019
Новини

Зеленський хоче за пів року закінчити війну

Зеленський хоче за пів року закінчити війну

Президент України Володимир Зеленський планує досягти прогресу в плані війни на Донбасі за півроку. Мова йде про повне припинення вогню.

Про це заявив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко в інтерв'ю Die Welt. 

Крім цього, глава МЗС відзначив важливість антиросійських санкцій, які допомагають Україні натиснути на РФ у питанні закінчення бойових дій на Донбасі.

«Я можу говорити тільки про наші очікування. Президент України Володимир Зеленський хоче досягти справжнього прогресу протягом наступних шести місяців. Що планує Кремль, я не знаю. Він скоріше очікував, що український народ обессилится і буде тиснути на свій уряд погодитися з агресією. Але такого не сталося», - сказав Пристайко.

Також Пристайко пояснив, чому Зеленський хоче розширити нормандський процес і ввести лелегації зі США і Британії. За його словами, Україна не може чекати ще 5 років для того, щоб війна закінчилася.

Крім того, Київ готовий прислухатися до партнерів і не збирається діяти без їх узгодження.

«Ми будемо залишатися в діалозі з нашими партнерами і пропонувати зміни, які, сподіваємося, принесуть більшу ефективність процесу», - додав він.

Озвучена «формула Зеленського» по Донбасу націлена на припинення війни на Донбасі за термін від півроку до року або перехід до радикальних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, володимир зеленський, війна на сході україни, росія
В тему