18 Вересня 2019
Новини

У Норвегії впіймали рибу-монстра

У Норвегії впіймали рибу-монстра

Досить велика риба з велетенськими очима виявилася морським щурем.

Норвежець Оскар Лундал ледь не вискочив зі свого рибальського човна, витягнувши з води химерну на вигляд рибу з величезними очима, пише ТСН.

Насправді ця рибинка – химера європейська, або морський щур. Вона є родичкою акули, живе у глибокій воді та рідко потрапляє на очі людям. Морські щурі нешкідливі для людини і харчуються ракоподібними, такими як краби та морські равлики, але їхній дивний вигляд є достатнім, щоб налякати будь-якого рибалку.

Вважається, що величезні очі допомагають цим рибам бачити у темряві на глибині.

19-річний Оскар рибалив на блакитного палтуса біля острову Андойя на півночі Норвегії, на відстані 8 кілометрів від берега. Він закинув у воду чотири гачки із скумбрією в якості приманки, і раптом відчув, як на один з них попалося щось велике.

«Мені знадобилося близько 30 хвилин, щоб дістати її, бо вона була на глибині 800 метрів. Це було досить дивовижно. Я ніколи раніше не бачив нічого подібного. Вона виглядала дивно, як динозавр», – розповів рибалка.

Через раптову зміну тиску між глибинами морський щур не вижив, що Оскар відніс здобич додому і обсмажив її філе на вершковому маслі. Він сказав: «Попри свій потворний вигляд, вона була справді смачною. Трохи схоже на тріску, але смачніше».

Читайте також:

Зухвалий олень відібрав у нареченої весільний букет (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, норвегія, риболовля, Курйози
В тему