17 Вересня 2019
Новини

Фахівці пояснили всю користь і шкоду вівсянки

Фахівці пояснили всю користь і шкоду вівсянки

З самого дитинства нам говорять, що вівсяна каша – найкорисніший сніданок.

Про це пише Жіночий світ.

Вівсяна крупа дійсно важлива для організму: в ній міститься велика кількість клітковини, яка нормалізує роботу кишечника і знижує рівень цукру і холестерину в крові. У вівсянці багато вітаміну Е, магнію, калію, кальцію, заліза, фосфору і цинку: всі ці компоненти зміцнюють наші кістки. При всіх плюсах, на думку дієтологів, щоденне вживання каші на сніданок не можна вважати корисним, якщо ви не враховуєте деякі нюанси.

У вівсянці мало білка

Сніданок – найважливіший прийом їжі, і він повинен бути збалансованим. Білок необхідний організму відразу після пробудження. Саме тому вівсянку краще відкласти на другий сніданок або поєднувати з якоюсь білковою стравою (зварене яйце, омлет, сир, сирники або шматочок сиру).

Вівсянка – ідеальний сніданок перед фізичними навантаженнями

Якщо ваша мета – схуднути, дієтологи рекомендують їсти вівсяну кашу на сніданок в дні тренувань. Складні вуглеводи швидше засвоюються при фізичному навантаженні. Також не додавайте в кашу цукор і варіть її на молоці низької жирності або на воді.

Не купуйте «вівсянку» в пакетиках

Швидкорозчинна вівсяна крупа зазвичай містить цукор, добавки та підсилювачі смаку: обов’язково читайте написи на упаковці перед покупкою. «Вівсянки-п’ятихвилинки» в пакетиках не принесуть організму ніякої користі.

Ретельно вибирайте вівсяну крупу

Правильною можна вважати тільки цільнозернову крупу або пластівці грубого помелу. Важливим є зерно вівсяної крупи. У магазинах продаються три види: цільна крупа (вимагає тривалого варіння до 30-ти хвилин), пластівці з цільної крупи (час приготування – до 15-ти хвилин) і пропарені пластівці. На думку дієтологів, найкорисніша каша вийде при змішуванні трьох видів в пропорції 2:2:1. Завдяки пропареним пластівцям каша вийде ніжнішою, жорсткі пластівці зададуть структуру, а за користь відповідатимуть висівки.

Поєднуйте вівсянку з корисними жирами

Додайте в вівсянку лляну олію або горіхи. Вівсяна крупа у великій кількості містить жиророзчинний компонент вітамін Е, для засвоєння якого важливі жири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська фотограф зняла інтимну фотосесію найбагатшої дівчини світу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, цікаво знати
В тему