17 Вересня 2019
Новини

Українська делегація в ОБСЄ залишила зал засідань через «російський Крим»

Українська делегація в ОБСЄ залишила зал засідань через «російський Крим»

Дипломати від України влаштували демарш у відповідь на дії проросійських пропагандистів з півострова.

На засіданні ОБСЄ у Варшаві, де обговорювали тему свободи слова та демократії, українська делегація вийшла із залу на знак протесту проти заяв представників кримських пропагандистських «ЗМІ» про «російський Крим», пише «Сегодня» із посиланням на кримськотатарський телеканал ATR.

«Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій», – розповіла кореспондент з місця подій.

Відзначається, на засіданні виступали представники кримських проросійських «ЗМІ». Головний редактор пропагандистських видань «Кримська газета» і «Кримський журнал» Марія Волконська заявила, що Крим – це Росія.

У свою чергу член Національної ради з телерадіомовлення, член української делегації України в ОБСЄ Валентин Коваль заявив, що модератор засідання відмовився відразу припинити виступи пропагандистів.

«Не може представник Криму зареєструватися тут інакше, як громадська організація, але ми бачимо тут представників ЗМІ, які отримали ліцензію від окупаційної влади, і вони намагаються і тут просувати ідеї. Саме тому ми висловили протест проти ведення, ми наполягали, щоб припинили ці виступи тут, але модератор, який має повну владу над тим, що відбувається, – він вирішив продовжувати виступи, тому ми вирішили піти із зали, щоб не освячувати своєю присутністю ідеї, які тут пропагуються», – сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, польща, українці, делегація, обсє
В тему