17 Вересня 2019
Новини

На грецький манер: окупанти хочуть поміняти назву анексованого Криму

На грецький манер: окупанти хочуть поміняти назву анексованого Криму

Окупаційна адміністрація захопленого українського острова висловила намір змінити його назву на «Республіка Крим – Таврида».

На користь такого рішення, зокрема, висловився самозваний «віцепрем’єр Криму» і «постійний представник республіки» при президентові країни-агресора Георгій Мурадов. Про це передає InfoResist із посиланням на «Російську газету».

Відповідну заяву представник російських окупантів зробив на симпозіумі «Кримська Еллада: грецька спадщина Тавриди». З такною ініціативою, як передають росЗМІ, виступила грецька діаспора АРК.

«Мені здається дуже значущою ініціатива греків Тавриди використовувати в назві нашої республіки поряд з наявною ще доповнення історичне, яке звучало б так: Республіка Крим — Таврида», – сказав він.

При цьому він послався на приклад російських суб’єктів, що використовують подвійне найменування. Мурадов висловив подяку кримським грекам, вважаючи, що вони «дивляться в історичну глибину і хочуть, щоб використовувалося, зокрема, і те ім’я, яке вживалося щодо Тавриди протягом багатьох століть».

«Це питання, безумовно, стосується всієї громадськості нашої республіки, і якщо громадськість цю ініціативу греків підтримає, то вона може вже цілком виходити на рівень конкретного обговорення в Державній раді Республіки Крим та інших органах влади», – додав він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що кримські татари, утримувані російськими окупантами в ув’язненні, будуть звільнені під час другого етапу обміну полонених українських громадян на учасників російської агресії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, ато, крим
В тему