17 Вересня 2019
Новини

Медведчук захопив майже весь Труханський острів і перекрив доступ до Дніпра

Медведчук захопив майже весь Труханський острів і перекрив доступ до Дніпра
 
Соратники нардепа Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства «Шторм» облаштували на Трухановому острові у Києві базу, перекривши доступ до Дніпра.
 
Про це йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом (Bihus.info)».

Загалом «Шторм» зайняв понад 11 тисяч квадратних метрів землі тут. Ділянка огороджена високим парканом, який і закриває доступ до берегу.

І це не єдине порушення законодавства. Труханів острів - рекреаційна зона. Тут заборонено зведення приватних споруд. Але на зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентова палатка, на кшталт військової. На території - постійних рух, і щодня тут перебуває з десяток охоронців. 

Фірма належить соратникам Віктора Медведчука по його політичному руху «Український вибір» - Івану Бойченко і Віктору Чорному. Останній нині став однопартійцем Медведчука і разом з ним зайшов у Парламент у складі політсили «Опозиційна платформа «За життя».

«Шторм» протягом останніх років займається охороною Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко і цілого ряду їхніх об’єктів нерухомості по всій країні. Інформації про будь-якого іншого клієнта цієї компанії нам знайти не вдалося.

За словами самого Віктора Чорного, «Шторм» нині просто охороняє на Трухановому острові «якийсь об’єкт»:

«Там є договір з власниками цього об'єкта, ми просто охороняємо. А тренувальна база – там немає тренувальної бази, тому що тренувальна база – це коли постійно тренування відбуваються, а там не відбуваються постійно

 - А з ким договір, що охороняють?

- Я не можу сказать, це комерційна таємниця».

У Київській міській державній адміністрації нам повідомили, що ділянка обліковується за районною громадською організацією «Клуб Козак». Ще у 2014-ому ця громадська організація  намагалась через суд довести право власності на старі радянські споруди спортивно-оздоровчого комплексу, але суд у такому проханні відмовив, бо громадська організація не змогла довести, що добросовісно заволоділа цим майном.

Як з’ясували журналісти Bihus.info ця ж громадська організація допомогла Віктору Медведчуку на початку 2000-х отримати близько 10 гектарів заповідної зони на березі Дніпра. Громадська організація «Клуб Козак» попрохала гектари національного парку Білоозерський в Переяславі-Хмельницькому під свою статутну діяльність, в результаті десятки тисяч квадратів природоохоронного значення опинились у користуванні ТОВ «Терра-Інвест», яка належить Віктору Медведчуку.

Потім фірма перепродала землю компанії біглого ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка «Голдвейн». Згодом там з'явилося угіддя «Хантер Хаус» з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком. Саме там після втечі ексміністра знайшли ведмедів, і двох рідкісних амурських тигрів.

Керує  районною громадською організацією  «Клуб Козак» Ян Марченко. У минулому він - помічник народного депутата Тараса Козака, однопартійця і бізнес партнера Віктора Медведчука. Сам Марченко був співвласником щонайменше  4 аграрних компаній, часткою яких у 2017-ому році стала володіти дружина Віктора Медведчука - Оксана.

Окрім того, згідно фінансовим звітам партій саме ця людина пожертвувала політсилі «За життя» більше півтора мільйонів гривень. Але за словами, Віктора Медведчука, ані громадської організації, ані її керівника він так і не пригадав.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, віктор медведчук, дніпро, рейдерське захоплення, кримінал
В тему