13 Вересня 2019
Новини

Двоє волинян підчепили небезпечну хворобу

Двоє волинян підчепили небезпечну хворобу

Цю хворобу важко виявити.

У серпні двоє волинян захворіли на лептоспіроз: 35-річна лучанка після купання у водоймі та 38-річний житель Горохова, якого вкусив щур, повідомляють у Волинському обласному центрі громадського здоров'я.

Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання, збудником якого є бактерії лептоспіра.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання у заражених водоймах (бактерія потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів), при контакті із інфікованими тваринами чи їх сирим м'ясом.

В організм людини бактерія лептоспірозу може потрапити через тріщини, порізи, рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі, сирої води та молока також може стати причиною захворювання.

Симптоми лептоспірозу: біль голови, гарячка, біль у м’язах, почервоніння очей, діарея, висипання на шкірі, погіршення апетиту, спрага. При важкому перебігу хвороби лептоспіроз призводить до ураження нирок, печінки, менінгіту (запалення мозкових оболонок) та міокардиту (запального процесу в серці). Лептоспіроз може призвести навіть до смерті.

Хворобу доволі складно діагностувати, адже симптоми схожі на прояви інших захворювань. Наприклад, можуть нагадувати грип або ГРВІ. Інколи захворювання може протікати безсимптомно.

Читайте також:

Покупалася в озері: волинянка підчепила смертельно небезпечну хворобу

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Волинь, Надзвичайні події, хвороби
В тему