12 Вересня 2019
Новини

На Волині патрульні влаштували стрілянину: хулігани відбивали дружка-правопорушника

На Волині патрульні влаштували стрілянину: хулігани відбивали дружка-правопорушника

У середу, 11 вересня, близько опівночі біля села Карпилівка Ківерцівського району кілька чоловіків напали на патрульних поліцейських, намагаючись «захистити» свого дружка, який порушив правила дорожнього руху. 

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

«Під час патрулювання району співробітники групи реагування патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль Fiat. Він перебував в стані алкогольного сп'яніння водій машини, 46-річний місцевий житель, відмовився виконати законні вимоги поліцейських і надати документи на автомобіль», - йдеться у повідомленні.

Незабаром на допомогу порушникові приїхала група підтримки, п'ятеро чоловіків, які почали бійку з правоохоронцями.

Так як ситуація могла вийти з-під контролю, один з патрульних, відповідно до законодавства, застосував табельну вогнепальну зброю.

«Після закінчення інциденту водія автомобіля Fiat і одного з його «захисників», 24-річного хлопця, госпіталізували з вогнепальними пораненнями. За запевненням лікарів, їхньому життю нічого не загрожує», - повідомили в ГУ Національної поліції Волинської області.

Двох поліцейських також госпіталізували з тілесними ушкодженнями, отриманими в ході сутички.

На місце події виїжджали співробітники Державного бюро розслідувань. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Ведеться слідство.

Слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає до п’яти років позбавлення волі. 

На місце пригоди виїжджали співробітники Державного бюро розслідувань, котрі за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, патрульна поліція, волинь, кримінал
В тему