11 Вересня 2019
Новини

Довгий сон удвічі підвищує ризик серцевого нападу

Довгий сон удвічі підвищує ризик серцевого нападу

Актуальні дослідження показали, що для організму вкрай важливий якісний нічний відпочинок.

При цьому було доведено, що нестача сну підвищує ризик серцевого нападу, але сон більше 10 годин подвоює цю небезпеку, пишуть Cikavosti.

Якщо людина спала менше 5 годин на добу, ризик виникнення серцевого нападу збільшувався на 52%. Ця загроза стосувалася виключно тих людей, які не курили і не мали генетичної схильності до захворювань серцево-судинної системи.

Про це в журналі Американського коледжу кардіології повідомили експерти Університету Колорадо, які проводили наукові дослідження спільно з колегами з Манчестерського університету і лікарні загального профілю Массачусетса.

Також був виявлений той факт, що пацієнти, які мають високий генетичний ризик хвороб серця, могли виправити цю ситуацію шляхом регулярного сну від 6 до 9 годин щодоби. У цьому випадку ризик знижувався на 18%. Такі висновки були зроблені в результаті семирічних спостережень за 461 тисячею учасників у віці від 40 до 69 років.

«Тривалість сну є ключовим чинником, коли мова йде про здоров’я серця, і це справедливо для всіх», — переконано заявив провідний дослідник, доктор Селін Веттер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якому знаку Зодіаку неймовірно пощастить восени-2019

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, здоров'я, цікаво знати
В тему