10 Вересня 2019
Новини

Це треба знати: найкорисніші продукти осені

Це треба знати: найкорисніші продукти осені

Кінець літа і початок осені - сезон овочів, фруктів і ягід. Найбільш корисними продуктами осені дієтологи вважають гарбуз, сливу і грушу.

Про це пишуть Новости Ю.

Бета-каротин, що міститься в гарбузі, робить позитивний вплив на зір, шкіру і, що особливо важливо, імунну систему. Також він сприяє профілактиці різних респіраторних захворювань.

Калій, що міститься в гарбузі, виводить з організму надлишки рідини і знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Калій знижує тиск на судинну стінку, тому це ідеальний продукт для гіпертоніків. Страви з гарбуза потрібно вживати з жиром (наприклад, з маслом або сметаною), щоб бета-каротин засвоївся.

Слива містить велику кількість антиоксидантів, клітковину і пектини. Вона сприяє виведенню солей важких металів і радіонуклідів, а також має послаблюючу дію. Вона корисна при атеросклерозі, зменшує холестеринові відкладення на стінках судин. Слива є слабким сечогінним засобом, що сприяє очищенню нирок. Їсти сливи краще в сирому вигляді, оскільки вітамін С руйнується при термічній обробці.

Груша містить калій, магній і пектини, які очищають кишечник. Це відмінний десерт, який теж краще їсти сирим, хоча іноді її і запікають. Дієтологи не радять їсти груші на голодний шлунок, так вона має в'яжучу дію. У груші, до речі, глікемічний індекс нижче, ніж у яблука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добросерді лучани «всиновили» 90-річного безхатька, якого цураються троє дітей (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, цікаво знати
В тему