10 Вересня 2019
Новини

Сенцов про зубату Росію, обмін полонених та війну: онлайн-трансляція

Сенцов про зубату Росію, обмін полонених та війну: онлайн-трансляція

Український режисер Олег Сенцов поспілкувався з журналістами після повернення з ув'язнення в РФ.

Під час прес-конференції в Києві Сенцов додав, що в один з моментів справа по обміну зайшла в глухий кут.

За словами колишнього політв'язня, робота з обміну ув'язнених велася багато років і до неї причетна команда минулого президента.

Зараз же Росія і Україна роблять кроки, які можуть змінити ситуацію, вважає він. За словами Сенцова, «100 років переговорів краще, ніж один день війни».

«Вважаю правильним, що наші позови були об’єднані зі справами інших українців проти РФ у Європейському суді з прав людини. Так ми можемо допомогти своїй країні», – прокоментував він.

При цьому він запевнив, що РФ не хоче миру з Україною.

«Росія хоче миру? Скільки б вовк не наряджався вівцею, зуби у нього на місці. Не вірте. Те, що відбувається зараз - почалося з травня», - додав він.

Також колишній політв’язень повідомив, що роками намагався лишатися в інформаційному просторі, хоч це було і не просто, тож він спостерігав за розвитком подій у світі. Тож, на його думку, їх звільненню сприяв ряд геополітичних факторів, у тому числі бажання РФ повернутися до ПАРЕ.

«Але це не означає, що Росія готова відпустити Україну, віддати Крим, віддати Донбас. Ні, цього не буде. Не чекайте», – застерігає Сенцов.

Сенцов підкреслив, що Росія як і раніше не збирається звільняти окуповані Крим і Донбас.

Сенцов повернувся на Батьківщину 7 вересня, через більш ніж п'ять років після затримання в захопленому Росією Криму: його  обміняли на злочинців з РФ і українських колабораціоністів росіян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, олег сенцов, інтерв'ю, трансляція, війна, росія
В тему