8 Вересня 2019
Новини

Найскандальніші вибори стартували в РФ: росіяни вийдуть на Майдан?

Найскандальніші вибори стартували в РФ: росіяни вийдуть на Майдан?

В неділю, 8 вересня 2019, в РФ стартував єдиний день голосування.

За підсумками волевиявлення громадян  у 85 регіонах країни повинні бути обрані регіональні та місцеві органи влади, а також заміщені вакантні мандати депутатів Держдуми у чотирьох одномандатних округах.

При цьому найбільша увага прикута до Москви – в столиці вибирають депутатів Мосміськдуми, а також до Петербургу, де жителі голосують за губернатора.

Як зазначає «Русская служба ВВС», московська виборча кампанія відзначилася масовими вуличними протестами через недопуск до виборів опозиції. У Петербурзі основний конкурент т.в.о. голови міста зняв кандидатуру за тиждень до дня голосування.

Загалом, згідно зі статистикою ЦВК, на вибори різного рівня було висунуто понад 118 тис. 500 кандидатів, із яких понад 91 тис. представляють політичні партії, більш 27,4 тис. беруть участь у кампаніях у порядку самовисування.

Цьогоріч будуть обиратися глави 16 регіонів РФ. У 13 регіонах виберуть регіональні парламенти, у чотирьох виборчих округах відбудуться довибори депутатів Держдуми. У трьох адміністративних центрах регіонів обиратимуть мерів.

Так, акції протесту в Москві почалися після того, як міська виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатами на вибори в Мосміськдуму 18 незалежних кандидатів, в тому числі соратників опозиціонера Олексія Навального.

У суботу, 27 липня, в Москві зібрався мирний мітинг. Силовики жорстко розігнали учасників акції: людей штовхали і били кийками, заламували руки, тягали по асфальту.

У Раді Європи засудили Росію за масові затримання та жорстокий розгін мітингу.

МЗС України назвало Росію країною-вигнанцем за насильство над учасниками мирного протесту.

Нові мітинги проти політичних репресій пройшли в Москві в суботу, 31 серпня.

За підсумками протестів були затримані співробітники організації "Фонд боротьби з корупцією" Любов Соболь і Микола Ляскін, а також журналіст "Новой газеты" Ілля Азар.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, вибори, росія, акція протесту
В тему