4 Вересня 2019
Новини

«Водні розбірки»: гурт VODA з Луцька звинувачує «клона» з Рівного в порушенні авторських прав

«Водні розбірки»: гурт VODA з Луцька звинувачує «клона» з Рівного в порушенні авторських прав

На День міста Луцька виступатиме VODA, та не луцька, а рівненська.

Побачивши на афіші із розкладом святкових заходів до Дня міста у Луцьку (лучани відзначатимуть його 8 вересня) анонс виступу гурту VODA, багато містян здивувалися, що в дужках зазначене м. Рівне. Адже таку назву має доволі відомий волинський гурт, який грає музику в жанрі поп-рок.

Та виявилося, що на Рівненщині існує його «клон» – кавер-бенд із абсолютно аналогічною назвою, який здебільшого виступає по весіллях.

Вокалістка луцької VODA Ольга Орловська впевнена в крадіжці їхньої назви рівнянами та навіть залишила на своїй сторінці у соцмережі гнівний пост.

«VODA?! місто Рівне wtf??? Як так? Збентежена, роздратована, засмучена справжня VODA. Ну невже немає фантазії і мало слів, букв... Але ні, треба вибрати не гугливши», – пише Орловська, відстоюючи авторськи права їхнього колективу як такого, що виник значно раніше від рівненських «самозванців».

Вважає, колеги-музиканти, а тим паче сусіди-рівняни, обираючи назву для своєї музформації, мали би перевірити, чи не зайнята вона іншим гуртом.

У коментарях один із користувачів, а саме музикант із Рівненщини Олексій Казанцев, підтвердив здогадки Орловської щодо недобросовісності в цьому питанні засновника «Води» з Рівного. Адже той тривалий час працював із відомими вітчизняними гуртами, був занурений у музичну «тусівку», тож не міг не знати про існування однойменного луцького бенду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, луцьк
В тему

Останні матеріали