4 Вересня 2019
Новини

Зеленський не підписав закон про кастрацію педофілів

Зеленський не підписав закон про кастрацію педофілів
 
Президент Володимир Зеленський відмовився підписати законопроєкт № 6449 і повернув його до Верховної Ради з пропозиціями доопрацювати.
 
Інформація про це міститься в картці законопроєкту, - пише «Кореспондент».
 
Як відомо, цей законопроект пропонує дозволити хімічну кастрацію і створення реєстру педофілів.
 
Законопроєкт передбачає застосування хімічної кастрації у разі зґвалтування особи у віці до 14 років: «вчинення дій сексуального характеру, пов'язаних з вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета відносно особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди».
 
Встановлено, що примусова кастрація полягає у введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають зменшити лібідо і сексуальну активність. Примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, які вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.
 
Також документ посилює санкцію за зґвалтування групою або неповнолітньої особи - з 12 до 15 років позбавлення волі.
 
Розбещення людини у віці до 16 років буде каратися тільки позбавленням волі до 5 років (вилучено норму про можливе обмеження свободи).
 
Законопроєкт доручає Кабміну протягом двох місяців забезпечити створення публічного реєстру осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.
 
Нагадаємо, Верховна Рада ввела примусову хімічну кастрацію для педофілів у віці від 18 років до 65 років і створила їх відкритий публічний реєстр 11 липня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, суспільство, володимир зеленський, педофіли, кастрація, закон
В тему

Останні матеріали