2 Вересня 2019
Новини

Друковані VS електронні: які книги корисніші для малюків

Друковані VS електронні: які книги корисніші для малюків

Американські вчені провели дослідження, аби з’ясувати, які книги корисніші для дітей: друковані чи електронні.

Про це повідомляє ВСвіті.

Шанувальники друкованих книг знають, що немає нічого прекраснішого, ніж задоволення від перегортання паперових сторінок і спостереження за тим, як закладка переміщається все ближче до закінчення розповіді. Але коли мова заходить про книги для маленьких дітей, існує певна необхідність в дослідженнях, щоб з’ясувати, в якому форматі малюкам корисніше за все отримувати перший досвід взаємодії з письмовим словом.

В рамках дослідження, результати якого опубліковані в журналі Pediatrics, вчені з Мічиганського університету попросили 37 батьків прочитати історії своїм дітям у віці від 2 до 3 років в трьох різних форматах: друкованої книги, базової електронної книги на планшеті і електронної книги з такими розширеними функціями, як анімація і звукові ефекти. Взаємодія батьків і дітей при цьому записувалося на відео.

В результаті дослідження з’ясувалося, що спільне читання друкованих книг породило більше діалогів між батьками і дітьми.

Спеціаліст з поведінкової педіатрії в дитячій лікарні Мічиганського університету, доктор Тіффані Мунцер, стверджує, що при читанні діти особливо сприйнятливі до відволікаючих факторів. Навіть звичайна електронна книга без «наворотів» відволікала малюків, і вони менше спілкувалися зі своїми батьками під час читання. Крім того, сам по собі планшет заважав батькам і дітям повністю поринати в сюжет друкованих книг.

Експерти констатують, що книга, яка стимулює діалог між батьком і малюком, допомагає дитині не тільки зміцнити відносини з татом і мамою, а й навчитися отримувати більше задоволення від письмового слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найчастішою причиною розвитку раку назвали ожиріння

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, книги, діти, цікаво знати
В тему