2 Вересня 2019
Новини

Новий секретний гаджет від Apple: подробиці

Новий секретний гаджет від Apple: подробиці

Чутки про те, що компанія Apple працює над гарнітурою або окулярами доповненої реальності, ходять вже давно.

Не так давно портал DigiTimes повідомляв, що робота над цим пристроєм була зупинена, але, здається, не варто цьому вірити, інформує ITsider.

У новій збірці iOS 13 є натяки на те, що ми таки побачимо черговий розумний аксесуар від Apple найближчими роками. Якщо конкретніше, то майбутня версія iOS містить додаток STARTester, яке може призначатися якраз для розумних окулярів.

Судячи з усього, він буде використовуватися для управління аксесуаром. Крім цього, в операційній системі був знайдений файл README, що описує оболонку StarBoard, яка має на увазі використання гарнітури. Також було виявлено багато рядків коду, які говорять про пристрої доповненої реальності, наприклад, «ARStarBoardViewController» і «ARStarBoardSceneManager».

Крім цього, ходять чутки про те, що Apple розроблять для своїх окулярів окрему операційну систему, яка буде називатися rOS (real operating system). Профільні видання повідомляють також і про те, що для спрощення роботи з пристроєм компанія може розробити технологію, що виводить зображення на око користувача, або випустити спеціальні рукавички віртуального контролю.

Днями Apple подала заявку на патент чогось під назвою «Скануючі дисплейні пристрої», і це може означати, що компанія розробляє дійсно унікальну і альтернативну систему. Як повідомляється в описі патенту, виробник пропонує використовувати дзеркальні елементи і лазерні промені.

Це дозволить проектувати елементи доповненої реальності на очі користувачів так, що елементи доповненої реальності будуть здаватися цілком реальними. Також є інформація і про патент магнітних датчиків наближення. Цю технологію Apple може використовувати в рукавичках, за допомогою яких користувачі будуть управляти своїми розумними окулярами.

Відомостей про це поки мало, але аналітики припускають, що компанія задіє 3D-сканування, датчики розташування і дотику, а також системи зворотного зв’язку. Звичайно, це всього лише патенти, і їх можуть так ніколи і не використати, але в світлі останніх новин звучить вельми цікаво.

Деякі джерела (в тому числі і авторитетний інсайдер Мінг-Чі Куо) стверджують, що Apple планує випустити свої розумні окуляри вже в 2020 році. Можливо, аксесуар представлять разом з iPhone 2020 року, проте зараз це лише домисли. Генеральний директор компанії Тім Кук заявляє, що це дійсно інноваційна технологія, яка буде підвищувати продуктивність користувачів, а не ізолювати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Її обговорює весь Інтернет: Винник вивів дружину на паркет «Танців із зірками» (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, apple
В тему

Останні матеріали