31 Серпня 2019
Новини

В Індії близько 2 мільйонів осіб залишилися без громадянства

В Індії близько 2 мільйонів осіб залишилися без громадянства

Майже два мільйони людей у східноіндійському штаті Ассам в Індії не ввійшли в оновлений реєстр громадян, оприлюднений Національним реєстром громадян (НРГ) в суботу.

Про це повідомляє DW.

Згідно з опублікованими даними, у близько 33,1 мільйона осіб, що проживають в штаті, підтверджено їх громадянство Індії, а у 1,9 мільйона - немає.

«У разі, якщо ці люди в подальшому не зможуть довести свою приналежність до індійського громадянства, то їм загрожує ув'язнення»,  - відзначають представники місцевої влади.

Реєстрацію громадян в Індії не оновлюється з 1951 року.

Однією з цілей проведеного поновлення було виявлення нелегальних іммігрантів із сусідньої Бангладеш. Люди, які не потрапили до переліку, повинні будуть довести, що їх сім'ї проживали в Індії 24 березня 1971 року - до моменту проголошення незалежності Бангладеш.

Індійська влада вважає, що з тих пір сотні тисяч мігрантів з цієї країни оселилися в Індії і це нерідко призводить до зростання напруги через конфлікти з місцевим населенням. 

Цього року влада заспокоює населення, що ті люди, які не потрапили до переліку громадян не будуть негайно називатися іноземцями до завершення всіх правових процедур. Втім, нелегальних мігрантів попередили, що їх будуть відправляти у спеціальні табори, а потім депортують в Бангладеш.

Натомість влада сусідньої країни заперечує наявність в Індії сотень тисяч громадян Бангладеш, які знаходяться там нелегально.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, індія, нелегали, бангладеш
В тему